Ηράκλειο

Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος προς υπουργό υποδομών: Να κατασκευαστεί πρόσθετος κόμβος στο Μπιτζαριανό

Αναλυτικά το αίτημα του δημάρχου προς τον κ. Καραμανλή

Την ανάγκη κατασκευής ενός πρόσθετου κόμβου στον συνδετήριο άξονα κλειστού αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ-Αεροδρομίου Καστελλίου, στο Μπιτζαριανό, ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης σημείωσε πως ο συγκεκριμένος κόμβος μεταξύ των οικισμών Κάτω Καρουζανών και Τσίγκουνας στη θέση Μπιτζαριανό, αφενός θα εξυπηρετήσει ένα σημαντικό τουριστικό κομμάτι του δήμου που μένει αποκλεισμένο από τον κλειστό αυτοκινητόδρομο, αφετέρου θα αποσυμφορήσει το Καστέλλι από την έντονη εμπορική κυκλοφορία (βαριά οχήματα)  που θα αναπτυχθεί λόγω της κατασκευής του αεροδρομίου.

Τονίζεται πως σε όλο το μήκος των περίπου 12.5 χλμ του κλειστού αυτοκινητόδρομου από τον ΒΟΑΚ ως το αεροδρόμιο Καστελλίου, δεν προβλέπεται ενδιάμεσος κόμβος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετών θεμάτων –μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος κόμβος-  τα οποία ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διαπίστωσε έγκαιρα και ξεκίνησε σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς προς επίλυσή τους.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας τονίζει επιπλέον στον αρμόδιο υπουργό, πως η κατασκευή του εν λόγω πρόσθετου κόμβου στο Μπιτζαριανό, θα αποτελέσει μια σημαντική διευκόλυνση για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, καθώς και για τους επισκέπτες του Δήμου μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια