Τι είπαν στις απολογίες τους οι «3» για το φονικό στο Αντισκάρι

Κρήτη
Τι είπαν στις απολογίες τους οι «3» για το φονικό στο Αντισκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την πρόταση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων

Την ευθύνη για το τραγικό συμβάν κατά το οποίο βρήκε φρικτό τέλος ο 51χρονος Κώστας Προβιδάκης, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς, ανέλαβε σήμερα κατά την απολογία του ο ένας από τους τρεις Κρητικούς που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από τους δυο αδερφούς που είναι κατηγορούμενοι, ηλικίας 39 ετών. 

Τόσο ο 39χρονος, όσο κι ο 31χρονος αδερφός του, αλλά κι ο 33χρονος συγκατηγορούμενός τους ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου ναυτικού. 

Ωστόσο, ο 33χρονος κι ο 31χρονος ισχυρίστηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν χτύπησαν το θύμα.

Πρώτος απολογήθηκε ο 39χρονος Μεσαρίτης, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον 33χρονο. Νωρίτερα είχαν πιει κι οι δύο πάρα πολύ αλκοόλ. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο δρόμο συναντήθηκε το αυτοκίνητό του με το αμάξι που οδηγούσε ο αείμνηστος Προβιδάκης και στο οποίο ήταν συνεπιβάτης ο γιος του. Σύμφωνα με τον 39χρονο, τα δύο αυτοκίνητα δεν χωρούσαν να περάσουν το δρόμο.

Είπε τότε ότι το θύμα έκανε λίγο όπισθεν κ χτύπησε το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει. Όπως ήταν μεθυσμένος ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ώρα κατάλαβε ότι το θύμα είχε τρακάρει και το δικό του αμάξι και βγήκε από το όχημά του για να του ζητήσει το λόγο. 

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, όταν βγήκε και το θύμα από το αμάξι του, τότε ο ίδιος επέστρεψε στο δικό του αυτοκίνητο και πήρε μια κατσούνα που είχε μαζί του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουσιαστικά υπήρξε συμπλοκή μεταξύ του ίδιου και του Προβιδάκη. Σ’ αυτήν τη συμπλοκή, πάντως, σύμφωνα με τον 39χρονο δεν πήρε μέρος ούτε ο αδερφός του, ούτε ο 33χρονος. 

Ο 39χρονος υποστήριξε ακόμη ότι κατά τη συμπλοκή, η κατσούνα του έσπασε κι ότι το θύμα άρπαξε το κομμάτι που έσπασε και το χρησιμοποίησε εναντίον του. 

Κάποια στιγμή είπε ότι έφτασε στο σημείο ο 31χρονος αδερφός του, ο οποίος έβαλε στο αυτοκίνητο τον ίδιο και τον 33χρονο κι εκείνοι έφυγαν από το σημείο. 

Όπως ανέφερε ο 39χρονος αποχώρησε από το σημείο, επειδή φοβήθηκε. Όταν έφυγε, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Προβιδάκης ήταν ζωντανός. 

Ο 33χρονος κατηγορούμενος ανέφερε  με τη σειρά του ότι το λάθος του ήταν που δεν εμπόδισε τον 39χρονο να βγει από το αυτοκίνητο, πριν συμβεί το κακό. 

Είπε ότι ο ίδιος ασχολείτο με το κινητό του, ωστόσο, κάποια στιγμή βγήκε από το αμάξι για να χωρίσει τον 39χρονο από το θύμα. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν κρατούσε κατσούνα.

Ο 31χρονος Μεσαρίτης είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ότι τον πήρε τηλέφωνο ένας χωριανός που του είπε «έλα να μαζέψεις τον αδερφό σου». Σύμφωνα με τον ίδιο, μετέβη στο σημείο με τα πόδια, όπου είδε το αυτοκίνητο του αδερφού του με ανοιχτή πόρτα, χωρίς ωστόσο να δει εκείνον και τον 33χρονο. 

Ωστόσο, άκουγε φωνές και πήρε το αυτοκίνητο για να τους βρει. Υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να εμβολίσει το θύμα με το αμάξι. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αφού βρήκε τον αδερφό του και τον 33χρονο τους έβαλε στο αυτοκίνητο να φύγουν κι εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του, όπου είπε στην αρραβωνιαστικιά του να πάρει τηλέφωνο και να καλέσει ασθενοφόρο. 

Πρόσθεσε, πάντως, πως όταν έφυγε από το σημείο, ο Προβιδάκης ήταν βαριά τραυματισμένος. 

Ας σημειωθεί ότι πριν τις απολογίες των κατηγορουμένων, είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις δύο μαρτύρων υπεράσπισης. 

Αρχικά συνεχίστηκε η κατάθεση της ιατροδικαστού-τεχνικής συμβούλου των κατηγορουμένων, η οποία είχε ξεκινήσει από την χθεσινή συνεδρίαση και είχε διακοπεί και κατόπιν κατέθεσε η σύζυγος του τρίτου κατηγορούμενου.  Η γυναίκα είπε, μεταξύ άλλων, ότι πιστεύει απόλυτα τον άνδρα της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News