Ηράκλειο

Έξι εγκαταλελειμμένα κουταβάκια έσωσε και περιέθαλψε ο Δήμος Φαιστού

Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής πρόσφεραν στα κουτάβια τροφή, νερό και προστασία, ενώ διαπίστωσαν πως είναι καλά στην υγεία τους

Συνολικά 6 κουτάβια βρήκαν απροστάτευτα σε σημείο του Δήμου Φαιστού οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου μετά από ενημέρωση που υπήρξε από κατοίκους. Τα κουτάβια είχαν αφήσει άγνωστοι, δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οχήματα και προσωπικό του Δήμου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συλλέξουν και να προστατεύσουν τα κουτάβια από τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής πρόσφεραν στα κουτάβια τροφή, νερό και προστασία, ενώ διαπίστωσαν πως είναι καλά στην υγεία τους. Τονίζεται πως αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό, αφού ο Δήμος Φαιστού έχει παρέμβει σε πλήθος περιπτώσεων για την προστασία και διάσωση αδέσποτων ζώων στην περιοχή.

Μετά από τη διαπίστωση πως τα κουτάβια είναι υγιή, τη φροντίδα τους ανέλαβε προσωρινά και εθελοντικά η φιλόζωος κ. Κυριακή Τσακιράκη - την οποία και η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί - έως ότου προωθηθεί η διαδικασία μετακίνησης ή υιοθεσίας τους.

Αναφέρεται ότι όποιος ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην υιοθεσία κάποιου κουταβιού, μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 6906044628.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια