Ηράκλειο

Κ.Υ Χάρακα: Τοποθετήθηκε οικίσκος διαλογής Covid 19 – Ζητούν προσλήψεις και τεστ

"Πρόκειται για θετική εξέλιξη, μα δεν πρέπει να φέρει τον εφησυχασμό"

Μετά από πιέσεις και του Αγροτικού Συλλόγου, των κατοίκων της περιοχής, τοποθετήθηκε οικίσκος διαλογής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, υποδομή απαραίτητη για να λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς covid-19, όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα, θέλησε να ευχαριστήσει την 7η ΥΠΕ για την παραχώρηση του θαλάμου διαλογής ασθενών covid-19 στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, που τοποθετήθηκε σήμερα στον χώρο με την συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωση:

«Πρόκειται για θετική εξέλιξη, μα δεν πρέπει να φέρει τον εφησυχασμό. Πρέπει να συνεχίσει η πίεση προς τις υγειονομικές αρχές, την κυβέρνηση, για μέτρα προστασίας της υγείας της αγροτιάς, του πληθυσμού της περιοχής. Αντί η κυβέρνηση να βάζει τους υπουργούς και τα παπαγαλάκια της από το πρωί ως το βράδυ να μιλάνε μόνο για το πότε θα έρθει το εμβόλιο, που είναι σημαντικό, εδώ και τώρα να ενισχύσει κέντρα υγείας, νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία, να μεριμνήσει για τους αρρώστους που νοσηλεύονται, να θωρακίσει τον κόσμο να βγάλει το λάδι του με επαναλαμβανόμενα τεστ!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

-Άμεσα, τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά, στα συνεργεία συγκομιδής ελιάς και στα ελαιουργεία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για τη θωράκιση των αγροτών και των εργατών κατά τη συγκομιδή της ελιάς.

-Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μεγάλα χωριά, σχολεία, μεγάλους εργασιακούς χώρους, απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

-Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών-νοσηλευτών, σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, Κέντρο Υγείας Χάρακα. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ενισχυθούν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομές. Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, ιδιωτών γιατρών της περιοχής, ένταξή τους σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

 

(Κεντρική φωτογραφία rawpixel)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια