Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ για το δώρο Χριστουγέννων και τα βαρέα - ανθυγιεινά

Ηράκλειο
Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ για το δώρο Χριστουγέννων και τα βαρέα - ανθυγιεινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάγιο αίτημα μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαμε σήμερα, 10/12, έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Πρόνοια, για την εξασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξη στα ΒΑΕ και την καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βρύσαλης Δημήτρης. Όπως ανέφερε:

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας - πρόνοιας εργαζόμαστε χρόνια τώρα, σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, λόγω των τεράστιων κι απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού και είμαστε εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου. Πολλές ειδικότητες έχουν αποκλεισθεί ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος (όπως και οι γιατροί, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, διοικητικοί, εργαζόμενοι κλπ).

Δικαιολογημένα λοιπόν αγανακτούμε γιατί αρνούνται την ένταξη μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με ανάλογα μέτρα οργάνωσης της δουλειάς μας, επαρκή & κατάλληλα μέσα προστασίας, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης & του ωραρίου μας κ.ά.

► Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, χωρίς επασφάλιστρα.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανάκτηση όλων των απωλειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News