Δ. Φαιστού: Σε ετοιμότητα εν όψει κακοκαιρίας - Έκκληση να αποφεύγονται μετακινήσεις

Ηράκλειο
Δ. Φαιστού: Σε ετοιμότητα εν όψει κακοκαιρίας - Έκκληση να αποφεύγονται μετακινήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλεγχοι σε όλες τις σημάνσεις και στις ιρλανδικές διαβάσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού σε σχέση με την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες κυρίως το νότιο τμήμα της Κρήτης και στη συνέχεια θα επεκταθεί στο υπόλοιπο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει υπάρξει προς το παρών κάποια ενημέρωση για έκτακτα ή επικίνδυνα φαινόμενα, παρ’ όλα αυτά ήδη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανών έκτακτων συνθηκών.

Εκτός από τους καθαρισμούς και καθαριότητες στην πλειοψηφία των ρεμάτων του Δήμου στις περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, έχουν πραγματοποιηθεί εκ νέου καθαρισμοί στα φρεάτια, αλλά και έλεγχοι σε όλες τις σημάνσεις και στις ιρλανδικές διαβάσεις του Δήμου. Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί προληπτικά σε επιφυλακή όλα τα μέλη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού και ο επικεφαλής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Τονίζεται ότι παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ενημέρωση επικίνδυνων φαινομένων, οι τελευταίες καταστροφές έχουν αποδείξει τη σπουδαιότητα της κατάλληλης προετοιμασίας.

Γι’ αυτό παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Φαιστού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά την εξέλιξη των φαινομένων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Ταυτόχρονα συστήνεται κατά την εκδήλωση πιθανόν ακραίων φαινομένων να μην χρησιμοποιούνται οι ιρλανδικές διαβάσεις και οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις σημάνσεις, αλλά και τις υποδείξεις των μελών της Πολιτικής Προστασίας και των κατά τόπους υπεύθυνων οργάνων για την επιτήρηση κι έλεγχο της ασφάλειας.

«Οι υπηρεσίες μας εδώ και καιρό προετοιμάζονται για πιθανά ακραία φαινόμενα, αφού έχουμε δει το παράδειγμα πολλών δήμων της Κρήτης που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κλιματική αλλαγή» αναφέρει με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει:

«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον υπάρξουν επικίνδυνα φαινόμενα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω απ’ όλα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης τονίζει ότι όλες οι προβλεπόμενες προετοιμασίες για την κακοκαιρία έχουν υλοποιηθεί, ενώ  η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση.

«Η προετοιμασία μας είναι κατάλληλη κι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα» αναφέρει ο κ. Κωνσταντουλάκης και προσθέτει:

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια ακραία εκδήλωση φαινομένων, παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή με τις υποδείξεις του Δημάρχου και την εγρήγορση όλων μας βρίσκεται σε ετοιμότητα». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News