Έκλεισε λόγω κρούσματος κορωνοϊού το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

Ηράκλειο
Έκλεισε λόγω κρούσματος κορωνοϊού το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστό και το νηπιαγωγείο που συστεγάζεται

Κρούσμα κορωνοϊό καταγράφηκε σε μαθητή του Εδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Ο μαθητής έλειπε από την προηγούμενη Παρασκευή αλλά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι είναι θετικός στον ιό όταν επιεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα του τεστ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Βασιλική Δαγκούλη: «αν και το παιδί απουσίαζε από την Παρασκευή αποφασίστηκε να κλείσει το σχολείο από τις 4 -17 Δεκεμβρίου. Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιαίτερότητας του σχολέιου και των υποδομών. Ωστόσο έκελισε και το νηπιαγωγείο καθώς συστεγάζεται στον ίδιο χώρο».

Η είδηση προκαλεί λύπη στους γονείς καθώς φυσικά και πρέπει να τα παιδιά τους να προστατευτούν, αλλά το ειδικό σχολέιο αποτελεί συχνά μοναδικό χώρο δημιουργικής δραστηριότητας και κοινωνικής επαφής για τα 15 παιδιά.

Οι μαθητές και δάσκαλοι θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για 14 μέρες και θα επναέλθουν στις αίθουσες πριν τις γιορτές καθώς τα ειδικά σχολέια είναι τα μόνα που λειτουργούν και δεν συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκαπίδευσης. Υπνεθυμίζεται ότι πριν από ένα δεκαήμερο έκλεισε και Ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο λόγω κρούσματος.

(φωτογραφία Intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News