Ηράκλειο

Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: «Οφείλουμε να διεκδικήσουμε επίδομα»

«Η πολιτεία ξέχασε τον απλό αστυνομικό στέλνοντάς του ένα απλό ευχαριστήριο SMS στο κινητό του τηλέφωνο»

Παρά την καθημερινή έκθεσή τους σε κίνδυνο, οι αστυνομικοί δεν έχουν λάβει κάποιο επίδομα που αν υποδηλώνει εμπράκτως το «ευχαριστώ» της πολιτείας στο Σώμα τους για τη βοήθειά τους στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το παραπάνω καταγγέλλει, σε ανακοίνωσής της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία τονίζει πως οι αστυνομικοί της χώρας «οφείλουν» να διεκδικήσουν κάποιο επίδομα, δεδομένων και των θανάτων συναδέλφων τους από κορωνοϊό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

«Όπως είχαμε προβλέψει ότι δεν θα το αποφύγουμε και το είχαμε τονίσει σαν Ένωση σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, ήδη τρείς νεότατοι συνάδελφοί μας δυστυχώς έφυγαν από την ζωή χτυπημένοι από τον ιό αφήνοντας πίσω ανήλικα παιδιά , χωρίς κάποια επίσημη αντίδραση της πολιτείας για τους νεκρούς αυτούς, τις οικογένειές τους αλλά και για τους εκατοντάδες αστυνομικούς που νοσούν ή νόσησαν στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος. Δεν είμαστε αναλώσιμοι , έχουμε και οικογένειες και αξιοπρέπεια. 

Αν και το άρθρο 8 της υπ’αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342 από 06/11/2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπει ΟΚΤΩ (8) στο σύνολο Αρχές αρμόδιες για την πραγματοποίηση ελέγχων και επιβολής κυρώσεων (η Ελληνική Αστυνομία τέταρτη κατά σειρά) τόσο η εικόνα εκατοντάδων αστυνομικών καθημερινά να διεξάγουν χιλιάδες ελέγχους στους δρόμους όσο και η καθημερινή αναφορά των Μ.Μ.Ε. ΜΟΝΟ στους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ότι για άλλη μία φορά η Αστυνομία σηκώνει και αυτό το βάρος αποκλειστικά και παράλληλα με τις πιέσεις για όλο και περισσότερων ελέγχων ακόμα και σε βάρος της πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Όπως και στην πρώτη φάση έτσι και τώρα η πρώτη και μόνη αντίδραση της ηγεσίας ήταν να αναστείλει την χορήγηση αδειών σε όλο το προσωπικό, χωρίς να λαμβάνεται υπ’όψιν οποιοσδήποτε οικογενειακός προγραμματισμός.

Στο τέλος της πρώτης φάσης του περιορισμού της κυκλοφορίας όταν η επίσημη πολιτεία σαν υλική ανταμοιβή επιδότησε τους υγειονομικούς της Χώρας αλλά και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας (και καλά έκανε το αξίζουν άλλωστε) ουσιαστικά ξέχασε τον απλό αστυνομικό που στον δρόμο εξέθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο στέλνοντάς του ένα απλό ευχαριστήριο SMS στο κινητό του τηλέφωνο. Το ίδιο έγινε και κατά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. όπου ενώ όλοι περιμέναμε να ανακοινώσει το πολυπόθητο ‘’ Επικίνδυνο και ανθυγιεινό ‘’ του επαγγέλματος του αστυνομικού, λάβαμε και πάλι ένα απλό ‘’ ευχαριστώ’’.

Τώρα που μετράμε νεκρούς και εκατοντάδες ασθενείς στο Σώμα, και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, ήρθε η ώρα να κάνετε τα αυτονόητα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκπρόσωπος όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σε κεντρικό επίπεδο, ΟΦΕΊΛΕΙ αυτή τη φορά να απαιτήσει από την πολιτεία το επίδομα στους αστυνομικούς, όχι τόσο γιατί με ένα επίδομα θα πλουτίσουμε, αλλά για την αξιοπρέπειά μας και για την μνήμη των νεκρών μας αλλά και να απαιτήσει την άρση του άδικου μέτρου της ανάκλησης των αδειών που έχει φέρει τις οικογένειές μας σε αδιέξοδο. Επίσης όσον αφορά την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως ‘’ επικίνδυνο και ανθυγιεινό’’, θέμα για το οποίο έχουμε επί δεκαετίες χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, προεκλογικές δεσμεύσεις, κοροϊδία και χτυπήματα στην πλάτη ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ να το διεκδικήσει η Ομοσπονδία μας ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ γιατί όπως φαίνεται μόνο η Δικαιοσύνη θα δικαιώσει τους νεκρούς μας.»

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια