Στο δημοτικό συμβούλιο θα κριθούν προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Ηράκλειο
Στο δημοτικό συμβούλιο θα κριθούν προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη στην σημερινή συνεδρίαση του Δήμου Ηρακλείου

Ναι κατά πλειοψηφία ( καθώς η μεν παράταξη  ''Ηράκλειο 3.7.5''  καταψήφισε   την εισήγηση της δημοτικής αρχής για το  τεχνικό πρόγραμμα και απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό  ενώ η δε παράταξη ''Ενεργοί Πολίτες '' καταψήφισε και στα δυο), είπε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου για το 2021 .

Η δημοτική κίνηση ''Ηράκλειο 3.7.5'' με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη , εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι ήρθαν μαζί προς συζήτηση και ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ''Ηράκλειο 3.7.5'' Γιώργος Αγριμανάκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το ότι ήρθαν μαζί αυτά τα 2 σοβαρά θέματα στην Επιτροπή. Σημείωσε πως δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως είναι παράλογο να καλείται η Οικονομική Επιτροπή να ψηφίσει μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό από τη στιγμή που είναι πολύ πιθανόν να ψηφιστεί τελικά στο δημοτικό συμβούλιο διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα από αυτό που εισηγείται η δημοτική αρχή. Κάτι που  θα αλλάξει αυτομάτως φυσικά και το τελικό προφίλ και περιεχόμενο του νέου προϋπολογισμού ο οποίος είναι σε άμεση συνάρτηση με το τεχνικό πρόγραμμα.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής  δεν εισάκουσε την ένσταση  και τελικά η παράταξη Κουράκη αποφάσισε να απέχει από τη ψηφοφορία για τον δημοτικό προϋπολογισμό της νέας χρονιάς ενώ καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για το νέο τεχνικό πρόγραμμα, δηλώνοντας πως θα καταθέσει δική της πρόταση.

Η παράταξη ''Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες'' με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό ψήφισε κατά  και στις 2 εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα και για τον προϋπολογισμό του 2021, δηλώνοντας ομοίως πως θα καταθέσει δική της πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, τα σημερινά τεκταινόμενα στην Οικονομική Επιτροπή δεν αποκλείεται διόλου να αποδειχθούν  τελικά άνεϋ ουσίας αφού η  'ταμπακιέρα'' θα είναι στη καθοριστική συζήτηση και ψηφοφορία που θα γίνει προσεχώς στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκεί, στο δημοτικό συμβούλιο, οι  παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσουν είτε δικές τους ξεχωριστές προτάσεις για το νέο τεχνικό πρόγραμμα . Είτε, όπως είναι το πιθανότερο, αναμένεται να κατατεθεί κοινή πρόταση από τις παρατάξεις των Γιάννη Κουράκη,  Ηλία Λυγερού και Πέτρου Ινιωτάκη.

Κοινή πρόταση, η οποία -εφόσον δεν προκύψει εντωμεταξύ κάποια κοινά αποδεκτή πρόταση μεταξύ συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης -και τεθεί κι αυτή σε ψηφοφορία κόντρα στην εισήγηση της δημοτικής αρχής , είναι δεδομένο ότι θα υπερψηφιστεί αφού οι 3 αυτές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα δεν αποκλείεται διόλου την κοινή αντιπρόταση που θα  καταθέσουν οι 3 παρατάξεις αυτές  να την στηρίξει και η παράταξη με επικεφαλής τον Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, όπως είχε συμβεί  άλλωστε και με τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News