Ηράκλειο

Διανοίξεις και καθαρισμοί ρεμάτων στο Δήμο Φαιστού

Προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου, αλλά και η ασφάλεια όλων των Δημοτών

Τους αναγκαίους καθαρισμούς και διανοίξεις ρεμάτων εντός οικισμών, προχωρά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού, θέτοντας ως προτεραιότητα την Πολιτική Προστασία του Δήμου, αλλά και την ασφάλεια όλων των Δημοτών.

Μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία, ο Δήμος Φαιστού υλοποιεί τους καθαρισμούς και τις διανοίξεις ρεμάτων, τα οποία διέρχονται μέσα από οικισμούς στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών. Οι διανοίξεις ανέδειξαν ένα διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει, αλλά και την ανάγκη των άμεσων παρεμβάσεων καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πολλά ρέματα περνούν μέσα από ιδιοκτησίες πολιτών, καθιστώντας την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινόμενων, άκρως επικίνδυνη.

Τις διαδικασίες καθαρισμών και διανοίξεων των ρεμάτων επόπτευσε αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, η οποία αποτελούνταν από τους Αντιδημάρχους Νίκο Καργάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουδάκη.

«Το ζήτημα καθαρισμού και διάνοιξης των ρεμάτων, αποτελεί μια αναγκαία παρέμβαση που οφείλουμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Γνωρίζουμε τα υφιστάμενα θέματα. Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια Κρήτης που έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις, όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε μια πραγματική ανάγκη, δεδομένης της κλιματικής αλλαγής. Γι’ αυτό και παρεμβαίνουμε σε όποια σημεία μπορούμε».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καργάκης τονίζει πως όλες οι εργολαβίες προχωρούν με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, με γνώμονα να τρέξουν διαδικασίες που για πολλά χρόνια δεν υλοποιούνταν.

Έμφαση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας δίνει από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωνσταντουλάκης, ο οποίος και αναφέρει πως σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια