Θρήνος για τον 16χρονο Αντώνη – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Κρήτη
Θρήνος για τον 16χρονο Αντώνη – Σήμερα το τελευταίο αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρικτό τέλος για το ανήλικο αγόρι που έχασε τη ζωή του όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε ελιά

Σε ανείπωτη οδύνη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στις Λούρες Ηρακλείου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, λόγω του αδόκητου και τραγικού χαμού ενός 16χρονου νέου, ο οποίος έμελλε να βρει φρικτό τέλος. Ο άτυχος έφηβος σκοτώθηκε χθες το απόγευμα, όταν το αγροτικό 4x4 αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, στην ευρύτερη περιοχή των Ατσιπάδων.

Το ξαφνικό “φευγιό” του 16χρονου έχει συγκλονίσει από χθες όχι μόνο τους οικείους του, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς και τους φίλους του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο αγαπημένος τους Αντώνης χάθηκε για πάντα...

Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Για άγνωστους λόγους, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ως αποτέλεσμα, αυτό βγήκε από την πορεία του και κατέληξε σε χωράφι δίπλα στο οδικό δίκτυο. Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδικοχαμένος Αντώνης προσέκρουσε σε ελιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν η Αστυνομία αλλά και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, έσπευσε επί τόπου ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα. Δυστυχώς, ωστόσο, για τον 16χρονο Αντώνη ήταν αργά, αφού φέρεται να είχε ήδη ξεψυχήσει. Εξάλλου, τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον Μεσαρίτη έφηβο, διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι φωτογραφίες όπου φαίνεται το αυτοκίνητο μετά το δυστύχημα είναι σοκαριστικές: Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, το αγροτικό αυτοκίνητο, μπλε χρώματος, έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος της καμπίνας του οχήματος που οδηγούσε ο έφηβος έχει κυριολεκτικά διαλυθεί. Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον αδικοχαμένο νεαρό θα τελεστεί σήμερα.

Ο άτυχος 16χρονος διέμενε μαζί με την οικογένειά του στις Λούρες του δήμου Γόρτυνας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, είχε μια αδερφούλα, ενώ η οικογένειά του είναι ιδιαίτερα αγαπητή μεταξύ των μελών της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα στο 2ο λοκντάουν - Τα τροχαία της καραντίνας

Στο μεταξύ, σε σύγκριση με το λεγόμενο πρώτο lockdown, την περασμένη άνοιξη, φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, τις τελευταίες εβδομάδες, λαμβάνουν χώρα περισσότερα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη και όχι μόνο. Προφανώς αυτό σχετίζεται με το ότι, συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ο κόσμος φαίνεται ότι θα πάρει πιο εύκολα την απόφαση να μπει στο αυτοκίνητό του και να κυκλοφορήσει, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει πραγματική ανάγκη γι’ αυτό.

Δυστυχώς, ο 16χρονος Αντώνης δεν είναι ο μόνος νέος άνθρωπος που φεύγει από τη ζωή σε τροχαίο στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα. Πριν από περίπου ένα μήνα, ένας 19χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή όταν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, σε παράλληλο της εθνικής οδού, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 19χρονος εξετράπη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από την πορεία της και προσέκρουσε σε στύλο, με αποτέλεσμα ο άτυχος μοτοσυκλετιστής να βρει ακαριαίο θάνατο.

Εξάλλου, πριν από λίγες εβδομάδες, στις αρχές Νοεμβρίου, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μεσαρά. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, του οποίου το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, ενώ κατευθυνόταν προς το Τυμπάκι, με αποτέλεσμα ο άτυχος οδηγός να χάσει τη ζωή του.

 Σε ανάρτησή του στο Facebook,ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. (Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης), Γιάννης Λιονάκης, αναφέρει:

ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΘΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ..ΛΙΟΦΥΤΟ! Αντώνη, Μιχάλη, Γιώργο, Γιάννη, Μανόλη, πιστέψτε ... Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Λιονάκης στις & nbsp? Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020"

Εσωτερικές φωτογραφίες από parakritika και το Δια- SOS- τε τη Μεσαρά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News