Εικόνες από το στολισμένο Ηράκλειο – «Αθόρυβα» η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ηράκλειο
Εικόνες από το στολισμένο Ηράκλειο – «Αθόρυβα» η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθόρυβα φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας

Το περασμένο Σαββατόβραδο, λίγες ώρες αφότου η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, κινήθηκε με εμφανώς αυξημένη κίνηση, καθώς στη ζεστασιά των Χριστουγέννων, πολλοί ήταν οι Ηρακλειώτες που δεν κατάφεραν να αντισταθούν θέλοντας με έναν περίπατο να μπουν στο κλίμα των ημερών.  

Με την πλειοψηφία των πολιτών να κινείται με πυξίδα τα μέτρα, να φορά μάσκες και να τηρεί τις αποστάσεις στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας και σε άλλα της σημεία, η πόλη πήρε ζωή αποδεικνύοντας πόσο ο κόσμος διψά για βαθιές ανάσες αισιοδοξίας στην σκιά της πανδημίας.  

Ίδιο το σκηνικό και με το φως της μέρας με την χειμωνιάτικη λιακάδα να μην μένει ανεκμετάλλευτη.  

Αθόρυβα το βράδυ της Παρασκευής φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατείας Ελευθερίας. Χωρίς αντίστροφη μέτρηση και κόσμο να χειροκροτά ζεστά. Κόντρα στην μαυρίλα των ημερών, τα φώτα άναψαν και η γιορτινή διάθεση σκόρπισε ένα κλίμα αισιοδοξίας στους πρωτόγνωρα άδειους και σκοτεινούς δρόμους.  

Θύμα της πανδημίας και το Χριστουγεννιάτικο κάστρο που φέτος στήθηκε σε μικρογραφία… προσφέροντας μικρές αλλά δυνατές γεύσεις από την λάμψη των Χριστουγέννων σε μία εποχή που όλοι μας την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Αυτό φάνηκε άλλωστε από τους Ηρακλειώτες που χωρίς να χάσουν χρόνο θέλησαν να μπουν στο κλίμα των διαφορετικών γιορτών. Να περπατήσουν, να χαζέψουν, να φωτογραφηθούν με τη μάσκα φυλακίζοντας για πάντα αυτά τα αλλιώτικα Χριστούγεννα.  

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή ο στολισμός δρόμων του Ηρακλείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Ήδη πάντως με φόντο το φρούριο του Κούλε ένα καράβι έχει πάρει τη θέση του ενώ και ο πυλώνας υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Μέσα Κατσαμπά μεταμορφώθηκε εορταστικά.  

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα αλλά η ουσία τους παραμένει ίδια, φτάνει ο καθένας από εμάς να την αναζητήσει μέσα του και γύρω του κάνοντας τις αποστάσεις να μοιάζουν μικρές μπροστά στα μεγάλα συναισθήματα… 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News