Η… μετάβαση στο νέο δίκτυο υδροδότησης «έφερε» διακοπές σε περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Η… μετάβαση στο νέο δίκτυο υδροδότησης «έφερε» διακοπές σε περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νερό… νεράκι λένε οι κάτοικοι δυτικών συνοικιών της πόλης του Ηρακλείου

Ένα τεχνικό πρόβλημα, προκάλεσε την διακοπή στην υδροδότηση στις περιοχές Θέρισσος, Μασταμπάς, Δειλινά και Καμίνια, με τους κατοίκους, για πέντε ημέρες να μην έχουν νερό ούτε για τα βασικά.

Το τεχνικό πρόβλημα προέκυψε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, καθώς γινόταν η μετάβαση στο νέο δίκτυο που έχει φτιαχτεί, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο άμεσα και μέχρι αύριο αναμένεται να έχει επανέλθει κανονικά η υδροδότηση σε όλες τις περιοχές.

«Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές ήδη έχει επανέλθει η υδροδότηση κανονικά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο neakriti.gr ο κ. Βουρεξάκης. «Η διακοπή έγινε για να συνδεθούν οι περιοχές αυτές στο νέο δίκτυο, ωστόσο το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν κάτι απρόβλεπτο».

Μάλιστα, όπως τόνισε «το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί και μπορεί να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση ώστε να επανέλθει κανονικά η υδροδότηση σε κάποιες περιοχές», είπε «προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες οι περιοχές να έχουν γρήγορα νερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ.

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου:

Για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Mασταμπά- Θέρισσος:

- Στην περιοχή Θερίσσου, θα γίνουν εκσκαφές για τοποθέτηση αγωγών στην οδό Παλαιοκάπα.

- Στην περιοχή του Μασταμπά, θα γίνουν εκσκαφές για τοποθέτηση αγωγών στην οδό Ατλαντίδος.

Για αντικατάσταση- επέκταση δικτύων ύδρευσης στην περιοχή Ηλιούπολης:

- Στην οδό Ευμαθίου, από την οδό Ούλοφ Πάλμε μέχρι την οδό Ανθέων.

- Στην οδό Εθνομαρτύρων.

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες στην περιοχής της Ηλιούπολης ότι από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου θα γίνεται, σταδιακά, η αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων με νέα, που θα τοποθετηθούν επιτοίχεια στα όρια των ιδιοκτησιών τους. Οι δημότες που βρίσκονται στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Ευμαθίου, Ανθέων, Αλκμαίωνος και Ούλωφ Πάλμε, καθώς και στις οδούς Τσακάλωφ και Ευρίπου, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την προετοιμασία της σύνδεσης της παροχής του νερού της οικίας τους στη νέα θέση προκειμένου να διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος μίας (1) εβδομάδας ο παλαιός υδρομετρητής θα αποξηλωθεί και θα βρίσκεται σε λειτουργία μόνο ο νέος.

Για αντικατάσταση - επέκταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Δειλινών, Ακαδημίας και Νέας Αλικαρνασσού:

Στην περιοχή Νέας Αλικαρνασσού, εργασίες θα γίνουν παραπλεύρως της λεωφόρου Καζαντζίδη.

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής θα γίνει σε διάφορες περιοχές της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News