Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι - Χρέος μας η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Κρήτη
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι - Χρέος μας η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάνθρωποι μας προσφέρουν ακόμα και υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, τις υπηρεσίες τους, στα άτομα με αναπηρία και τους φροντιστές τους

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει χαρακτηριστεί η 3η Δεκεμβρίου και η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV επισκέφτηκε το κέντρο διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσσα.

Είναι μια ημέρα αγώνα και διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία λέει ο πρόεδρος του σωματείου και οι συνεργάτες του που δεν σταματούν να προσπαθούν να προσφέρουν - ακόμα και υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία- τις υπηρεσίες τους, στα άτομα με αναπηρία και τους φροντιστές τους.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι λένε τα ίδια τα παιδιά που είναι χρέος κάθε ενός από μας και συνολικά της πολιτείας επιτέλους να τα αντιμετωπίσει ως ίσα και άξια….

Η Ελευθερία που τραγουδάει… Ο Παντελής που κάνει εικαστικά.. Ο Βαλάντης που είναι γεννημένος πρωταγωνιστής. Τα άτομα με αναπηρία. Που είναι εδώ, ζουν ανάμεσα μας, δεν είναι σκιές και δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες.

Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το 1992. Στόχος να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, εξασφαλίζοντάς τους την ισότιμη πρόσβαση στη ζωή.  Όμως, αρκεί ο ορισμός μιας παγκόσμιας ημέρας για να εξαλείψει ανισότητες και αποκλεισμούς; 

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή», από την ίδρυσή του ως και σήμερα διεκδικεί για τα άτομα με αναπηρία και προσπαθεί να εξασφαλίσει στους ωφελούμενούς του συνθήκες τέτοιες που θα τους επιτρέψουν να  διεκδικήσουν τη ζωή τους. 

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το καινούργιο  κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας στον οικισμό ΚΕΛΕΙΑ στις Αγίες Παρασκιές στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Ένα πρότυπο κέντρο που θα εξυπηρετεί συνολικά 70 άτομα. Την ίδια ώρα, το δικαίωμα στη Ζωή περιμένει την άδεια ίδρυσης για την πρώτη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τέσσερα άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News