Νέα «εμπόδια» στην μελέτη για το αποτεφρωτήριο Ηρακλείου

Κρήτη
Νέα «εμπόδια» στην μελέτη για το αποτεφρωτήριο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι δυο προσφορές που κατατέθηκαν

Νέες καθυστερήσεις προκύπτουν σε σχέση με τη μελέτη ανέγερσης του αποτεφρωτηρίου που σχεδιάζει ο δήμος Ηρακλείου, καθώς απορρίφθηκαν οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Η αρμόδια επιτροπή έκρινε μη αποδεκτές τις 2 προσφορές για ζητήματα τυπικών προσόντων, με το όλο εγχείρημα να πηγαίνει πίσω χρονικά.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται μια μικρή αύξηση σε επίπεδο Κρήτης από συγγενείς νεκρών οι οποίοι καταφεύγουν στο αποτεφρωτήριο στην Ριτσώνα, το οποίο λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, μειώνοντας έτσι τα σχετικά κόστη σε σύγκριση με το κρεματόριο της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαγωνισμού κατατέθηκαν δύο προσφορές για τη μελέτη ανέγερσης του αποτεφρωτηρίου, οι οποίες όμως κρίθηκαν μη αποδεκτές από την επιτροπή διαγωνισμού για ζητήματα τυπικών προσόντων, όπως το κομμάτι της ειδικής εμπειρίας που ζητήθηκε στους όρους της προκήρυξης.

Ο Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε στις αδυναμίες του νομικού πλαισίου αλλά και στην γραφειοκρατία, με τον ίδιο να σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις με την απόρριψη των δύο προσφορών, όπως και τα επικρατέστερα σενάρια, όπως η επανάληψη του διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπνοή του 2019, ο Δήμος είχε προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης, με αντικείμενο την κατασκευή κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών, σε μια δημοτική έκταση 45 στρεμμάτων νοτιοανατολικά της Νέας Αλικαρνασσού, με την σχετική μελέτη να αποτελεί ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα, η οποία όμως δεν είχε αίσια τροπή.

Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών αναφέρονται στην καύση των νεκρών στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, το οποίο λειτουργεί έναν χρόνο, με τα σχετικά κόστη να είναι μειωμένα καθώς συγγενείς νεκρών δεν καταφεύγουν σε κρεματόριο της Βουλγαρίας, όπως συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό, τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News