Ηράκλειο

Χωρίς φάρμακα έμειναν καρκινοπαθείς στο Ηράκλειο - «Μπλόκαραν» οι μεταφορικές

Εδώ και μία εβδομάδα, τα φάρμακα των καρκινοπαθών έχουν «κολλήσει» στις αποθήκες των μεταφορικών

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι καρκινοπαθείς του Ηρακλείου, οι οποίοι - στις περισσότερες περιπτώσεις - έχουν μείνει χωρίς φάρμακα!

Το παραπάνω καταγγέλλει στο neakriti.gr, η κ. Κυριακή Σωμαράκη, της οποίας ο σύζυγος είναι καρκινοπαθής. Όπως αναφέρει η ίδια, εδώ και μία εβδομάδα, οι καρκινοπαθείς του Ηρακλείου, έχουν μείνει χωρίς φάρμακα, λόγω του τεράστιου όγκου δουλειάς που έχουν αυτή την περίοδο οι μεταφορικές εταιρίες, χωρίς, ωστόσο - από την πλευρά τους - να βάζουν σε προτεραιότητα τις αποστολές φαρμάκων.

«Χωρίς φάρμακα, λόγω… Black Friday»

«Την τελευταία εβδομάδα, τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, παρότι έχουν αποσταλεί από την Αθήνα, έχουν “μπλοκάρει” στις μεταφορικές, οι οποίες έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας, λόγω της πρόσφατης Black Friday», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Κι αν σήμερα είναι η Black Friday, αύριο θα είναι κάτι άλλο…», συμπληρώνει.

Το πρόβλημα αναγνωρίζει και ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, με τα «χέρια» του, ωστόσο, να είναι «δεμένα», αφού το πρόβλημα δεν αφορά εκείνον, αλλά τις εκάστοτε μεταφορικές εταιρίες που έχουν αναλάβει τη διανομή των φαρμάκων.

«Αδιανόητο να μην έχουν σε προτεραιότητα την υγεία!»

«Οι μεταφορικές θα έπρεπε να βάζουν σε προτεραιότητα αποστολές όπως εκείνες των φαρμάκων, έναντι των καταναλωτικών αγαθών. Είναι αδιανόητο να μη δίνεται προτεραιότητα στην υγεία, κυρίως αυτή την περίοδο που διανύουμε!», επισημαίνει η κ. Σωμαράκη.

Πάντως, έπειτα από επικοινωνία του neakriti.gr και με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου, δεν έχουν εντοπιστεί - μέχρι στιγμής - καθυστερήσεις σε άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια