Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού: Να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου

Κρήτη
Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού: Να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόμνημα για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής στον δήμο Φαιστού και τη λήψη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας

"Τα Ειδικά Σχολεία -σε αντίθεση με τις άλλες εκπαιδευτικές μονάδες- δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους στην περίοδο της δεύτερης καραντίνας. Είναι αναγκαίο και κρίσιμο, συνεπώς, να διασφαλιστούν οι όροι και προϋποθέσεις για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών στις μονάδες ειδικής αγωγής  στον δήμο Φαιστού", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους , τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού, παραθέτοντας μια σειρά αιτημάτων που πρέπει να όπως τονίζουν να υλοποιηθούν

Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου και να γίνει ιδιαίτερη πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών και δωρεάν τεστ σε συνοδούς και οδηγούς, απολύμανση των χώρων πριν και μετά τη μεταφορά των παιδιών, οχήματα αποκλειστικής χρήσης για τα σχολεία, είναι μερικά από τα αιτήματα τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Ειδικότερα, ζήτημα το οποίο η περιφερειακή αρχή οφείλει να λύσει είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.

 Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου με κινητικές δυσκολίες (αναπηρικό αμαξίδιο) μεταφέρονται από και προς τη σχολική μονάδα με συμβατικό όχημα και όχι με ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συγκεκριμένων μαθητών, όπως πρέπει να γίνεται στις ειδικές δομές. Η επιβίβαση και αποβίβαση των εν λόγω μαθητών, σε καθημερινή βάση, γίνεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς και κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σοβαρό ζήτημα, επίσης, είναι αυτό της σχολικής στέγης. Για μια ακόμα χρονιά, με ευθύνη της κυβέρνησης - δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα της ανέγερσης κτιρίου, για να στεγάζονται σε χώρους κατάλληλους όλα τα ειδικά σχολεία του δήμου.

Μολονότι, εγκρίθηκε πριν χρόνια το κτιριολογικό πρόγραμμα για την ανέγερση μονάδας ειδικής αγωγής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου, του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, που δεν έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και φιλοξενούνται στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Πόμπιας, όπως και για την ίδρυση ειδικού Γυμνασίου που δε λειτουργεί στη Μεσαρά, η διαδικασία αυτή βραδυπορεί με διάφορα προσκόμματα.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλίνει σε όλες τις πτώσεις το «δημοσιονομικό κόστος» και επαναλαμβάνει πως «δεν υπάρχουν λεφτά» για νέες αίθουσες, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, κ.λπ., δίνει  δισεκατομμύρια για δαπάνες στο ΝΑΤΟ, εκατομμύρια στα κανάλια, σκορπά δεξιά κι αριστερά εκατομμύρια επί εκατομμυρίων μέσω φοροαπαλλαγών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ίδιο και η Περιφέρεια Κρήτης με τα εκατομμύρια που σκορπά για τουριστική προβολή!

Διεκδικούμε :

  • Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της Περιφέρειας να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και η κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ανέγερση μονάδας ειδικής αγωγής Μεσαράς, στον χώρο που έχει κριθεί κατάλληλος, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής καταλληλότητας, δίπλα στο πολυδύμαμο ιατρείο Τυμπακίου.
  • Να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία ειδικής αγωγής, που παραμένουν ανοιχτά, για τα οποία τα μοναδικά μέτρα που προέβλεψε η κυβέρνηση ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή/και προμετωπίδας από το προσωπικό και η προαιρετική χρήση από όσους μαθητές αυτό είναι εφικτό, χωρίς να πάρει απολύτως κανένα ενισχυτικό μέτρο. Να υπάρχει συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Ιδιαίτερη πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών και δωρεάν τεστ σε συνοδούς και οδηγούς, απολύμανση των χώρων πριν και μετά τη μεταφορά των παιδιών, οχήματα αποκλειστικής χρήσης για τα σχολεία.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας. Δεν αρκεί μία καθαρίστρια σε κάθε σχολική μονάδα.
  • Τα παιδιά με σοβαρά νοσήματα που είναι στο σπίτι τους να υποστηριχτούν διεπιστημονικά, με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News