Δρόμος χωρίς… άσφαλτο στο Ηράκλειο - «35 χρόνια ζούμε σε χωματόδρομο»

Ηράκλειο
Δρόμος χωρίς… άσφαλτο στο Ηράκλειο - «35 χρόνια ζούμε σε χωματόδρομο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο αντιδήμαρχος κάνει λόγο για «πολεοδομικό παράδοξο…»

Πολίτες ξεχασμένοι από την πόλη τους αισθάνονται οι κάτοικοι της οδού Εμμανουήλ Ροΐδη, μεταξύ Καμινίων και Γιόφυρου στο Ηράκλειο. Ο δρόμος τους είναι ίσως από τους λίγους του Ηρακλείου που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί μετατρέποντας την καθημερινότητά τους σε «κόλαση». Με την πρώτη βροχή οι κάτοικοι «πνίγονται» στις λάσπες και άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν στο χωματόδρομο. Όπως αναφέρει κάτοικος στο neakriti.gr «υπάρχουν φορές που δεν μπορούμε να μπούμε ούτε μέσα στα σπίτια μας. Το χειμώνα αντιμετωπίζουμε λάσπες και λακκούβες αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στα σπίτια μας. Επίσης δεν μπορεί να μπει ούτε ασθενοφόρο ενώ ζει στο δρόμο αυτό γυναίκα κατάκοιτη που δεν μπορούν ούτε να τη βγάλουν έξω από το σπίτι για να δει λίγο φως. Εδώ και 35χρονια είναι  ο μόνος δρόμος, το μόνο στενό -και μάλιστα αδιέδοξο- που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί και παραμένει χωματόδορμος».

«Είναι πολεοδομικό παράδοξο…»

Την δύσκολη κατάσταση δεν αρνήθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Αναστασάκης ο οποίος χαρακτήρισε πολεοδομικό παράδοξο την περίπτωση αυτή λέγοντας ότι πρέπει να προωθούνται τα σχέδια πόλης. Όπως αναφέρει «έχουν δίκιο οι κάτοικοι γιατί είναι πυκνοδομημένη περιοχή και δεν δικαιολογείται να υπάρχει χωματόδρομος. Όμως ένας των δύο ιδιοκτητών του χώρου δεν επιτρέπει την ασφαλτόστρωση. Έτσι θα προχωρήσουμε μόνο αν μας δοθεί το πράσινο φως από την Πολεοδομία».

«Θα στρωθεί ο δρόμος»

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία του δήμου ζητώντας να ασφαλοστρωθεί ο δρόμος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά όπως περιγράφουν ενώ «ζουν οικογένειες με παιδιά και εγγόνια στο συγκεκριμένο δρόμο και δεν αντέχουμε να ζούμε σε αυτό το χάλι καλοκαίρια και χειμώνες…».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ.Αναστασάκη «τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε παρέμβαση με 3Α στο σημείο δηλαδή χαλίκια. Για να προχωρήσουμε για τα υπόλοιπα, είναι θέμα της Πολεοδομίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News