Ηράκλειο

Ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης για τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης στο Ηράκλειο

Αντικατάσταση 150 χιλιομέτρων δικτύου προβλέπει ο σχεδιασμός

Ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης του εμβληματικού έργου της ΔΕΥΑΗ για την αντικατάσταση 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο

150 χιλιόμετρα νέο δίκτυο ύδρευσης θα αποκτήσει το Ηράκλειο καθώς ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης του σημαντικού έργου υποδομής, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων 716.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο, του οποίου τα ποσά είχαν διασφαλιστεί από τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα μετά από παρέμβαση τόσο των τοπικών βουλευτών όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κατασκευή δικτύων ύδρευσης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πρόκειται να εκτελεστεί σε 4 μέτωπα εργασιών και συγκεκριμένα στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγία Αικατερίνη, Δημοκρατίας - Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσό, σε μικρό τμήμα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και στα Δυτικά προάστεια. 

Εντωμεταξύ, οι προσδοκίες της ΔΕΥΑΗ για τον εμπλουτισμό νερού από νέες γεωτρήσεις, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως παραδέχεται ο Γιώργος Βουρεξάκης.

Ο σχεδιασμός στόχευε στην άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες στο Φράγμα Αποσελέμη τα προηγούμενα χρόνια καθώς και οι δραματικές στιγμές που ακολούθησαν με την εισβολή της αφρικανικής σκόνης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να στερέψουν οι βρύσες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού, είχαν κινητοποιήσει την ΔΕΥΑΗ, η οποία προχώρησε στην ανόρυξη νέων γεωτρήσεων. 

 Όμως, σε δύο περιπτώσεις, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, με την ΔΕΥΑΗ να συνεχίζει τις προσπάθειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια