Ηράκλειο

Τι είπαν οι ιατροδικαστές στη δίκη για το φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι

Ο 51χρονος Κώστας Προβιδάκης, είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου -σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου- τον Μάρτιο του 2014

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη –σε δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου -σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου- τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς. 

Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα –μετά από διακοπή από προηγούμενη συνεδρίαση- οπότε και εξετάστηκε από την Έδρα ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου η ιατροδικαστής που είχε προβεί στη νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου ναυτικού από τις Γκαγκάλες Ηρακλείου. 

Η ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος του Προβιδάκη οφείλεται στον τραυματισμό του στελέχους του εγκεφάλου. Ανέφερε ακόμη, πάντως, ότι ο 51χρονος είχε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Πριν την κατάθεση της εν λόγω ιατροδικαστού, είχε προηγηθεί η εξέταση συναδέλφου της, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός του στελέχους του εγκεφάλου. Σύμφωνα με την άποψή του ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προήλθε από τα τραύματα, παρά από παθολογικά αίτια, καθώς ο θανών είχε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά οι εντάσεις. Αυτή τη φορά, τα πνεύματα οξύνθηκαν λόγω της αντίδρασης ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός του Κώστα Προβιδάκη θεώρησε προσβλητική για τη μνήμη του αδερφού του τη συμπεριφορά ενός εκ των δικηγόρων. «Γελάει κύριοι δικαστές… Γελάει!» ανέφερε εξοργισμένος ο αδερφός του θύματος, ο οποίος τελικά αποχώρησε από την αίθουσα και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μετά τη σημερινή διακοπή, η δίκη θα συνεχιστεί τη μεθεπόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θεωρείται πιθανό να ολοκληρωθεί εκείνη την ημέρα η δίκη.  Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την κατάθεση δύο ακόμη ιατροδικαστών ως μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και τα αναγνωστέα έγγραφα.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια