Νεκρή 59χρονη από κορωνοϊό στο Βενιζέλειο - Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Ηράκλειο
Νεκρή 59χρονη από κορωνοϊό στο Βενιζέλειο - Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα νοσηλευόταν από τις 19 Νοεμβρίου

Νέος θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε τα μεσάνυχτα στην Κρήτη. Πρόκειται για μια 59χρονη γυναίκα η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και νοσηλευόταν από τις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το διοικητή του Βενιζελείου κ.Τερζάκη «η 59χρονη δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα παρουσίασε αρρυθμίες και κολπική μαρμαρυγή.Πρόκειται για το 13ο θύμα από τον ιό στο νησί μας.

Παράλληλα άλλοι 4 ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid του Βενιζελείου. 

13 τα θύματα στο νησί 

Μαζί με το τελευταίο θύμα, οι νεκροί στην Κρήτη ανέρχονται πλέον στους 13, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ηλικιμένους με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στις 27 Νοεμβρίου αφού μετά τον 75χρονο στο Βενιζέλειο, άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα και μια 88χρονη στο νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικότερα, ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη καταγράφηκε στις 25 Μαρτίου, όταν άφησε την τελευταία του πνοή ένας 45χρονος Γερμανός καθηγητής στο ΠΑΓΝΗ. Αρκετούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου, εξέπνευσε μία 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο και είχε έρθει με αεροδιακομιδή από τη Ρόδο. Στις 31 Αυγούστου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στα Χανιά, όταν έφυγε από τη ζωή ένας 93χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χανίων. Ενώ, ακόμη μία ηλικιωμένη (84 ετών) άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τους 10 θανάτους από κορωνοϊό στην Κρήτη (από το Μάρτιο), οι 6 καταγράφηκαν το Νοέμβριο: Στις 18 Νοεμβρίου εξέπνευσε ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο. Δύο θάνατοι καταγράφηκαν στις 20 Νοεμβρίου, όταν, το πρωί, έφυγε από τη ζωή ένας 90χρονος στο ΠΑΓΝΗ και το μεσημέρι ένας 72χρονος στο Βενιζέλειο. Στις 22 Νοεμβρίου, την τελευταία του πνοή άφησε ένας 85χρονος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στις 23 Νοεμβρίου, εξέπνευσε μία 94χρονη και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου, την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News