Σ. Βαρδάκης: Εκτός μέτρων ενίσχυσης οι καρπουζοπαραγωγοί της Μεσαράς

Ηράκλειο
Σ. Βαρδάκης: Εκτός μέτρων ενίσχυσης οι καρπουζοπαραγωγοί της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης όλων των καρπουζοπαραγωγών που επλήγησαν λόγω Covid 19 προχώρησαν οι κρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, και συνυπογραφή του αρμόδιου τομεάρχη Σταύρου Αραχωβίτη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ.Βαρδάκης:

Συγκεκριμένα, στα τελευταία μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν συμπεριλαμβάνονται οι καρπουζοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Μεσαράς νομού Ηρακλείου Κρήτης που επλήγησαν από την πανδημία, οι οποίοι δεν διέθεσαν την παραγωγή τους, με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή τους. 

Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί είχαν καλλιεργήσει πρώιμα υπαίθρια καρπούζια σκεπαστά με νάιλον φύτευσης Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, με περίοδο συγκομιδής το Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο αυτός ο τρόπος καλλιέργειας δεν περιλαμβάνεται, στις κατηγορίες που εντάσσει το ΥπΑΑΤ σε μέτρα ενίσχυσης.

Λόγω των γνωστών προβλημάτων διάθεσης και απορρόφησης του προϊόντος, της εξαιρετικά δυσχερούς οικονομικής θέσης στην οποία περιήλθαν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, το ΥπΑΑΤ θα πρέπει να ενισχύσει τους παραγωγούς καρπουζιών και οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό, να διορθώσει άμεσα  την συγκεκριμένη αδικία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News