Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Ασθενής στην Ορθοπεδική θετική στον κορωνοϊό - Αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία

2 γιατροί και 5 νοσηλευτές σε προληπτική καραντίνα

Θετική στον κορωνοϊό και μία διοικητική υπάλληλος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς άλλο ένα περιστατικό, αυτή τη φορά από νοσηλευόμενη ασθενή, έθεσε σε συναγερμό γιατρούς και νοσηλευτές.

Ειδικότερα, η ασθενής η οποία νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, για αρκετές ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού και είναι θετική. 

Πιο αναλυτικά, η ασθενής, που είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Ορθοπεδική Κλινική από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πριν από δέκα περίπου ημέρες, ήταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για το λόγο αυτό και υπεβλήθη σε τεστ το οποίο και βγήκε θετικό.

Διευκρινίζεται ότι η ασθενής είναι ασυμπτωματική, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεστ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο και στη συγκεκριμένη κλινική και άμεσα πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία της Κλινικής.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι αρκετοί ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή και άμεσα υπεβλήθησαν και εκείνοι σε τεστ κορωνοϊού. Ωστόσο και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δύο είναι οι γιατροί και πέντε οι νοσηλευτές από την Κλινική οι οποίοι μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. 

Μια γραμματέας στο Βενιζέλειο, θετική στον κορωνοϊό 

Παράλληλα, μια υπάλληλος του Διοικητικού Προσωπικού και συγκεκριμένα μια γραμματέας σε τμήμα του Βενιζελείου, η οποία είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για άλλο λόγο τον τελευταίο καιρό, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών της, τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα συνάδελφοι της που ήταν στενές επαφές του θετικού κρούσματος και έγινε απολύμανση του χώρου. 

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια