Στην τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Πότε βγαίνει η απόφαση

Ηράκλειο
Στην τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Πότε βγαίνει η απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προτελευταία συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα

Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η προτελευταία συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα μετά το πέρας των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Αμέσως μετά, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την αθώωση δύο από τους 12 άνδρες που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Πρόκειται για τους δύο καταδικασθέντες, στους οποίους είχαν επιβληθεί οι μικρότερες ποινές (κάθειρξη 11 ετών) από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2019.

Ειδικότερα, η αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης (η οποία ήταν η εισαγγελέας και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο) πρότεινε να απαλλαγούν ένας 43χρονος κι ένας 41χρονος.

Σημειώνεται ότι οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι μετά την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, καθώς είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Εισαγγελέα, ο 48χρονος Κρητικός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών, είχε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος εκ των "εγκεφάλων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιεισαγγελέας Εφετών πρότεινε να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών τρεις από τους κατηγορούμενους για την πράξη της αρπαγής του επιχειρηματία.

Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, τον 25χρονο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και τον 48χρονο Κρητικό που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα (σ.σ. έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών).

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Ωστόσο, για δύο από αυτούς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πρόκειται για τον 41χρονο και τον 43χρονο, που αμφότεροι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News