Ηράκλειο

Κρούσμα κορωνοϊού και προβληματισμός στις φυλακές Αλικαρνασσού

Τεστ στις επαφές του υπαλλήλου που διαγνώστηκε θετικός

Προβληματισμό προκάλεσε η είδηση για κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου. Πρόκειται για σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη, την επομένη μέρα υπεβλήθη σε τεστ και την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Λόγω του ευαίσθητου χώρου των φυλακών, όπου συνήθως επικρατεί συνωστισμός, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το διευθυντή των φυλακών κ.Μαυραντωνάκη «ο υπάλληλος έχει τεθεί σε καραντίνα και θεωρείται ότι δεν ήρθε σε επαφή με κρατουμένους. Οι υψηλού κινδύνου επαφές θα υποβληθούν σε τεστ και για τους χαμηλού κινδύνου θα πρέπει να περάσουν 7 μέρες. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα».

Κρούσμα και στις φυλακές Αγιάς

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι υπάλληλος των φυλακών Αγιάς Χανίων εκδήλωσε συμπτώματα και διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Προβληματισμός επικράτησε καθώς στις εν λόγω φυλακές  υπάρχουν 650 κρατούμενοι και 150 μέλη προσωπικού με τους φυλακισμένους αρκετές φορές να έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης και τον συνωστισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια