Ζητούν απαλλαγή από τέλη και χρέη οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Γούρνες και Γούβες

Ηράκλειο
Ζητούν απαλλαγή από τέλη και χρέη οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Γούρνες και Γούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο

Το κείμενο του ψηφίσματος προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Χερσονήσου δημοσιεύει η Επιτροπή Αγώνα Πληγέντων Γουρνών - Γουβών, αναφορικά με την πρόσφατη κακοκαιρία που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Μάλιστα, χτες προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο στις Γούρνες.

Αυτά που ζητούν είναι - μεταξύ άλλων - αποζημιώσεις για τις ζημιές, απαλλαγή από χρέη για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο, απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοέμβρη 2020 από την επιτροπή αγώνα πληγέντων των περιοχών του Δήμου Χερσονήσου, στο Δημαρχείο στις Γούρνες. Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα και  έγινε στα πλαίσια να ενώσουμε τη φωνή μας την ημέρα απεργίας με τη φωνή όλων των εργαζομένων και ανέργων πανελλαδικά. Αντιπροσωπία της επιτροπής αγώνα με κατοίκους απο τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, βρεθήκαμε στο Δημαρχείο Χερσονήσου, με σκοπό να συναντήσουμε τον Δήμαρχο και να διεκδικήσουμε λύσεις  στα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Αφού ενημερώθηκε ο Δήμαρχος (Σέγκος Γιάννης) για το αίτημά μας ,αρνήθηκε να μας δεχθεί, με το πρόσχημα ότι δεν τον είχαμε ενημερώσει νωρίτερα για αυτή τη πρόθεσή μας. Η επιτροπή κατέθεσε και πρωτοκόλλησε  ψήφισμα με τα αιτήματά της. 

Επειδή τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν τις λύσεις τους στις καλένδες, η επιτροπή και οι πληγέντες, αποφασίσαμε να αγωνιστούμε για τις λύσεις τους και για επόμενη συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Καλούμε όλους τους πληγέντες αλλά και όσους μπορεί την επόμενη φορά, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, να είναι κι αυτοί στη θέση μας να συσπειρωθούν γύρω απο την επιτροπή αγώνα για να διεκδικήσουμε μαζί τα δίκαια αιτήματά μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και κοινά. Όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για τις λύσεις τους.

Μόνο όπου τους πιέζουμε με τη συλλογική μας δύναμη αναγκάζονται να δίνουν!

Το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Πληγέντων:

Οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Χερσονήσου που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πρωτοφανή καταστροφή που αντιμετωπίσαμε και που μας άφησε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Η πολιτεία και οι φορείς της δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες και όχι μόνο δεν επιλύουν τα διαχρονικά προβλήματα, αλλά και στις άμεσες ανάγκες μας μόνο ως «παρατηρητές» και «καταγραφείς» εμφανίζονται μετά την καταστροφή.

Οι πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές μας δεν ήτανε ούτε αναπόφευκτες, ούτε και απρόσμενες. Οφείλονται στις:

  • Καταστροφικές επεμβάσεις στο περιβάλλον από Κράτος-Περιφέρεια-Δήμο.
  • Στην ασύδοτη εκμετάλλευση, με μοναδικό σκοπό το ασύστολο κέρδος.
  • Στην αδιαφορία της πολιτείας

Τα κροκοδείλια δάκρυα και η τύχη με την οποία δεν θρηνήσαμε έναν από εμάς… περισσεύουν.               

Εξάλλου γνωρίζουμε όλοι πως οι «μεγαλοεπενδυτές» και οι επενδύσεις τους είναι το μοναδικό τους ενδιαφέρον.

Όχι η ζωή των ανθρώπων.

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας, ζητάμε άμεσα απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά μας. Διεκδικούμε:

  1. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών με ευθύνη των αρμόδιων φορέων σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφική παραγωγή.
  2. Να αποζημιωθούμε εδώ και τώρα στο 100% των ζημιών, για να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε το σπιτικό μας και τις δουλειές μας.
  3. Να παρθούν όλα τα μέτρα με ευθύνη Δήμου- Περιφέρειας στο να οριοθετηθούν και να διευθετηθούν τα ρέματα, οι ποταμοί, πριν να έρθει βαρύς χειμώνας.
  4. Απαλλαγή από χρέη για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο.
  5. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News