Σεσημασμένος με ισχυρές διασυνδέσεις, ο έμπορος, που συνελήφθη με 2 κιλά ηρωίνης

Ηράκλειο
Σεσημασμένος με ισχυρές διασυνδέσεις, ο έμπορος, που συνελήφθη με 2 κιλά ηρωίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί δύο μήνες τον παρακολουθούσαν στενά οι αστυνομικές Αρχές - Περίμενε μεγάλη παρτίδα από τα 100 κιλά ηρωίνης που κατασχέθηκαν σε διαμέρισμα στο Σταθμό Λαρίσης

Για περισσότερο από δύο μήνες ο σεσημασμένος αλλοδαπός, βρισκόταν σε ασφυκτικό κλοιό από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, που περίμενε την επόμενη κίνησή του για να απλώσει τα «δίχτυα» της.

Το πρωί της Τρίτης, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και μαζί του ένα μεγάλο φορτίο ηρωίνης, έτοιμο να πολλαπλασιαστεί και να διοχετευτεί στις «πιάτσες» των τοξικομανών.

Ο κατηγορούμενος που θεωρείται πρόσωπο - κλειδί στο εμπόριο σκληρών ναρκωτικών στην Κρήτη, διατηρούσε ισχυρές διασυνδέσεις, με «βαρόνους» της ηρωίνης στην Αττική, εκεί από όπου προμηθευόταν τα ναρκωτικά που διακινούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι Ελληνικές Διωκτικές Αρχές τον εντοπίζουν στο πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται πίσω από την ποσότητα «μαμούθ» με ηρωίνη η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, που τον παρακολουθούσαν, ήταν σίγουροι ότι θα αναζητούσε άμεσα, νέο προμηθευτή. Πριν από είκοσι ημέρες έφυγε από το Ηράκλειο, μαζί με την σύντροφό του, για να επιστρέψει, όπως αποδείχτηκε… «φορτωμένος».

Η γυναίκα επέστρεψε μία μέρα νωρίτερα ως προπομπός και ακολούθως ο κατηγορούμενος, έφτασε το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο, με το πλοίο της γραμμής και το αυτοκίνητό του μέσα στο οποίο υπήρχε το φορτίο της ηρωίνης, που αγόρασε στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι στο οποίο διέμενε μαζί με την σύντροφό του στις Γούρνες. Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν βγήκε από το διαμέρισμα και πήγε στο αυτοκίνητο, τον έπιασαν στα «πράσα» με τη σακούλα, η οποία περιείχε τα ναρκωτικά.

Πρόκειται για 2 κιλά και 40 γραμμάρια ηρωίνης, που ήταν συσκευασμένη αριστοτεχνικά. Τα έξι τούβλα των ναρκωτικών ήταν «βουτηγμένα» σε γράσο και εμποτισμένα με άρωμα σε μία προσπάθεια να μην εντοπίζονται από σκύλους ανιχνευτές.

Στη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στο σπίτι τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο βασικός κατηγορούμενος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν με έναν βράχο ηρωίνης. Η ηρωίνη με τις προσμίξεις που επιδέχεται, εκτιμάται ότι θα έφτανε σε τελικό βάρος στα τρία κιλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News