Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου: Ζητούν χρηματοδότηση για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Ηράκλειο
Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου: Ζητούν χρηματοδότηση για τις ζημιές από την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προτάσεις τους για τη στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία

15 ημέρες μετά την καταστροφική κακοκαιρία, η Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου κάνει τις δικές της προτάσεις για τη στήριξη των πληγέντων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση:

Πέρασαν 15 μέρες από τις καταστροφές που έγιναν με τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή του δήμου Χερσονήσου κι ακόμη οι οικογένειες προσπαθούν να παλέψουν με τις λάσπες. Τουλάχιστον 500 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, εκατοντάδες επιχειρήσεις, δρόμοι, το δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και τηλεπικοινωνιών.

Αρκετές οικογένειες φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων, σε ξενοδοχεία, καθώς τα σπίτια τους δεν είναι ακόμα κατοικήσιμα, ενώ πολλοί μαθητές βρίσκονται εκτός της μαθησιακής διαδικασίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αφού έχουν χάσει μέσα στη λάσπη τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους και όποιο μέσο είχαν για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Η αγωνία των κατοίκων του δήμου μεγαλώνει, καθώς ο Χειμώνας είναι μπροστά και τα κύματα κακοκαιρίας φέτος φαίνονται να είναι πιο συχνά, τη στιγμή μάλιστα που οι ενέργειες του δήμου δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Χρειάζεται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βάλουν μπροστά για τα απαραίτητα έργα υποδομής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Ζητάμε άμεσα:

  • Να γίνει με βάση την ολοκληρωμένη καταγραφή η πλήρης αποκατάσταση όλων των ζημιών με ευθύνη του κράτους. Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τους κρατικούς φορείς σε όλα τα σχολεία, να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η δυνατότητα να πραγματοποιείται κανονικά το μάθημα, όταν ανοίξουν, καθώς και η πρόσβαση σε αυτά.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για επισκευές και έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, ώστε να καλυφθούν στο 100% οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε ηλεκτρονικά μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Να υλοποιηθούν μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν ανάγκη.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες για τις ζημιές στο 100% και να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στο ύψος του χαμένου εισοδήματος τους.
  • Να γίνει σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Ως Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας, καλούμε τους συλλόγους γονέων του δήμου να συγκεντρώσουν ήδη πρώτης ανάγκης στα σχολεία τους. Χρειάζεται όλοι μας να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των οικογενειών που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, που έχασαν το σπίτι τους και δίνουν τη μάχη με τη λάσπη όλες αυτές τις μέρες. Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως νερό, ξηρά τροφή, κονσέρβες, γάλα κ.ά. μπορεί να γίνεται σε κάποιο χώρο των σχολείων με ευθύνη των συλλόγων γονέων και να διανέμονται απευθείας στις οικογένειες των σχολείων που έχουν ανάγκη.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News