Δύο έγκυες και μία γιατρός θετικές στο κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ - Και δεύτερη Κλινική Covid στο Νοσοκομείο

Ηράκλειο
Δύο έγκυες και μία γιατρός θετικές στο κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ - Και δεύτερη Κλινική Covid στο Νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μετατράπηκε σε Μονάδα Αντιμετώπισης Κορωνοϊού ΙΙ

Ανησυχία επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από θετικά κρούσματα κορωνοϊού, σε δύο έγκυες γυναίκες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, μία έγκυος γυναίκα, η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό και το γνώριζε, μεταφέρθηκε από ιδιωτικό κέντρο, πριν από μερικές ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο για να γεννήσει.

Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο η έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε επίσης για να γεννήσει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ήταν θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά δεν το γνώριζε.

Γιατροί και νοσηλευτές ήρθαν σε επαφή με την έγκυο και θετική στον κορωνοϊό, χωρίς να το γνωρίζουν, μετά από τεστ που υπεβλήθη και βγήκε θετικό και οι γιατροί, καθώς και οι νοσηλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα πρόκειται για μία ειδικευόμενη γιατρό. Μετά από τεστ που υπεβλήθη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με την ίδια ωστόσο να μην νοσεί και να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.  

Δεύτερη κλινική Covid στο ΠΑΓΝΗ

Σημειώνεται ότι λόγω αύξησης των κρουσμάτων η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σήμερα μετατράπηκε σε Κλινική Covid, ενώ οι ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στην Κλινική ΩΡΛ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορωνοϊού του ΠΑΓΝΗ, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης νοσηλεύονταν 20 ασθενείς με Covid, στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορωνοϊού ΙΙ, νοσηλεύονταν 5 ασθενείς, όσον αφορά την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο σύνολο των ασθενών Covid και μη Covid νοσηλεύονταν 17 άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης, έγιναν και δύο αεροδιακομιδές. Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη μεταφέρθηκαν δύο ασθενείς, ο ένας από Λήμνο και ο δεύτερος από την Ρόδο. Και οι δυο εισήχθησαν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News