Ηράκλειο

Στόχος βανδαλισμού και πάλι ο Σύλλογος Κωφών

Νέες καταστροφές και βανδαλισμοί στο γραφείο του Σωματείου Κωφών και Βαρήκοων Ν. Ηρακλείου “Κάντια”

Για πολλοστή φορά έλαβαν χώρα νέες καταστροφές και βανδαλισμοί στο γραφείο του Σωματείου Κωφών και Βαρήκοων Ν. Ηρακλείου “Κάντια”, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, από ασυνειδήτους.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται σαφές πως «το Σωματείο εδώ και 7 χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας και ο χώρος είναι κλειστός, καθώς έχει υποστεί πολλές ζημιές, φθορές και βανδαλισμούς, με αποτέλεσμα να κρίνεται ακατάλληλος».

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Ν. Ηρακλείου “Μίνωας”.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται: «Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι η εύρεση ενός κατάλληλου χώρου για να στεγάσουμε το Σωματείο μας είναι ζωτικής σημασίας για την Κοινότητά μας και τη διατήρηση της ταυτότητάς μας.

Τα τελευταία 7 χρόνια μέχρι και σήμερα έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες και αιτήματα στον Δήμο για εύρεση καινούργιου χώρου, με κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου έχει μεταβεί πολλές φορές στον Δήμο, εκφράζοντας το αίτημα ολόκληρης της Κοινότητας των κωφών που διαμένουν στο Ηράκλειο, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του Σωματείου έχει αναγκαστεί να “μεταφέρει” το Σωματείο και τη λειτουργία του στο σπίτι του (!), προκειμένου να μη σταματήσει εντελώς τη δράση και λειτουργία του».

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει ότι πλέον θέλουν να δουν πράξεις και όχι υποσχέσεις και λόγια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια