Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Η κυβέρνηση διχάζει με το επιλεκτικό "βοήθημα"»

Ηράκλειο
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Η κυβέρνηση διχάζει με το επιλεκτικό "βοήθημα"»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα "βοήθημα" που θέλει να το δώσει επιλεκτικά» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ το οποίο ζητά επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Όπως αναφέρει:

Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων, κέντρων υγεία και προνοιακών ιδρυμάτων, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχουν νοσήσει από τον SARS-CοV-2.

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί οι κυβερνήσεις με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς.

Μόνο αγανάκτηση λοιπόν μας προκαλεί η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει με έγγραφο της σε όλες τις ΥΠΕ, σχετικά με το ποιοι υγειονομικοί "ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid"».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει ένα "βοήθημα" γιορτών (ούτε καν 13ο μισθό) και μάλιστα όχι σε όλους τους εργαζόμενους αλλά σε ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν «δεν εμπλέκονται όλες οι κατηγορίες υγειονομικών στην αντιμετώπιση του covid-19» Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του "διαίρει και βασίλευε", επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα "βοήθημα" που θέλει να το δώσει επιλεκτικά. Όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αλλά επαναλαμβάνει τη διασπαστική τακτική της όπως με τη γνωστή δωρεά θέλοντας να δείξει ότι δήθεν "βοηθά" τους υγειονομικούς». 

Όλοι οι συνάδελφοι και όλο το ΕΣΥ είναι στη μάχη του Covid. Ο καθένας από το πόστο του. Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο, μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους.

Είναι σαφές, η κυβέρνηση και υγειονομικοί δεν δίνουν τη μάχη της πανδημίας από την ίδια πλευρά. Απαιτούμε:

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και στελέχωση – αξιοποίηση των νοσοκομείων, που έκλεισαν με τα Μνημόνια και παρέμειναν κλειστά από τις κυβερνήσεις για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Γνωρίζουμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να «στοχεύει» στην πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News