Πυροβόλησαν εν ψυχρώ σκύλο σε χωριό του Ηρακλείου - Συνελήφθη άνδρας

Ηράκλειο
Πυροβόλησαν εν ψυχρώ σκύλο σε χωριό του Ηρακλείου - Συνελήφθη άνδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αντιδράσεις από πολίτες για το περιστατικό

Νέο περιστατικό προκάλεσε αποτροπιασμό στο Ηράκλειο καθώς εν ψυχρώ πυροβόλησε άνδρας αδέσποτο σκύλο που καθόταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων σε χωριό του δήμου Φαιστού. Για το θέμα ενημερώθηκε η Αστυνομία που προχώρησε στο σύλληψη του δράστη, του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και στη συνέχεια οδηγείται στον Εισαγγελέα. Οι πολίτες μάλιστα κάνουν λόγο για άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη που αναφέρθηκε στο περιστατικό και τον φερόμενο δράστη: «πέρασε με το αυτοκίνητό του ,έβγαλε την καραμπίνα και το εκτέλεσε εν ψυχρώ και χωρίς λόγο ενώ στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σωματάκι του στα χωράφια. Ενημέρωσα αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου , κινητοποιήθηκε όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής ,πήγαν στο χωριό και τον συνέλαβαν σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας .Έγιναν με εξαιρετική ταχύτητα και υποδειγματικά όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και αύριο οδηγείται στον Ανακριτή ,ο οποίος θα αποφασίσει ή για την προσωρινή του κράτηση ή για κατ’ οίκον περιορισμό .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ , ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ,ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

Δεν γίνεται να μην ευχαριστήσουμε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ,τους δεκάδες αστυνομικούς που έκαναν την επιχείρηση εντοπισμού του με τρόπο παραδειγματικό

Αν όλοι οι αστυνομικοί λειτουργούσαν έτσι θα είχε περιοριστεί η εγκληματικότητα κατά των ζώων κατά 50%

Τουλάχιστον το δύστυχο ζώο θα δικαιωθεί .

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθές 22.11.2020 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς και για παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, ο ανωτέρω ημεδαπός, χθές 22.11.2020 το πρωί, με την χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ζώο συντροφιάς (σκύλο).

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του, καθώς και σε Ι.Χ.Φ ιδιοκτησίας του κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Κυνηγετικό όπλο,
  • Φυσίγγια και
  • Μαχαίρι

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήματα Φαιστού, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News