Ηράκλειο

Δημ. Βρύσαλης: «Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη διασπαστική τακτική της»

«θέλει να δείξει ότι δήθεν "βοηθά" τους υγειονομικούς»

«Όλοι οι συνάδελφοι και όλο το ΕΣΥ είναι στη μάχη του Covid», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

«Για την άθλια επιχείρηση της κυβέρνησης να κατηγοριοποιήσει με βοηθήματα τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού», κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του "διαίρει και βασίλευε", επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα "βοήθημα" που θέλει να το δώσει επιλεκτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσης του κ. Βρύσαλη:

«Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο, μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους, όπως επιχειρεί η κυβερνήσει να κάνει με έγγραφο της σε όλες τις ΥΠΕ, ζητώντας «να τους δοθούν καταστάσεις μέχρι την Παρασκευή το πρωί σχετικά με το ποιοι υγειονομικοί "ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid"».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση - όπως διαδίδανε το τελευταίο διάστημα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλοsites - σκέφτεται να δώσει ένα "βοήθημα" γιορτών (ούτε καν 13ο μισθό) και μάλιστα όχι σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά σε ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν δεν εμπλέκονται όλες οι κατηγορίες υγειονομικών στην αντιμετώπιση του covid-19», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «το σωματείο αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, έστειλε τελεσίγραφο σε όλες τις υπηρεσίες και στο διοικητή: Όλοι οι συνάδελφοι και όλο το ΕΣΥ είναι στη μάχη του Covid. Ο καθένας από το πόστο του. Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο, μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους».

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του "διαίρει και βασίλευε", επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα "βοήθημα" που θέλει να το δώσει επιλεκτικά. Όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αλλά επαναλαμβάνει τη διασπαστική τακτική της όπως με τη γνωστή δωρεά θέλοντας να δείξει ότι δήθεν "βοηθά" τους υγειονομικούς».

Είναι σαφές, η κυβέρνηση και υγειονομικοί δεν δίνουν τη μάχη της πανδημίας από την ίδια πλευρά

  • Αντί να εντάξει στα ΒΑΕ τους υγειονομικούς απαντά με αλλεπάλληλες αρνήσεις.
  • Αντί για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων απαντά με προσλήψεις λιγοστών συμβασιούχων με 3μηνα.
  • Αντί για Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαντά με ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιώτες
  • Αντί για Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και απαντάμε βοηθήματα που τα δίνουν σε λίγους και τα αξιοποιούν για να διασπάσουν
  • Αντί για προστασία των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με μικρά παιδιά απαντάμε κόψιμο σχεδόν όλων των αδειών ειδικού σκοπού».

Οι υγειονομικοί θα δώσουν την απάντησή τους στην κοροϊδία, στην Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη».   

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια