«Εφιάλτης» τα ακαθάριστα ρέματα σε κάθε κακοκαιρία στη Κρήτη - Από την Περιφέρεια ζητά λύση ο Δήμος Φαιστού

Ηράκλειο
«Εφιάλτης» τα ακαθάριστα ρέματα σε κάθε κακοκαιρία στη Κρήτη - Από την Περιφέρεια ζητά λύση ο Δήμος Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση για τα ρέματα ζητά από την Περιφέρεια ο δήμαρχος Φαιστού

Όπως αποκαλύφθηκε, πάντως, από το επιτόπιο ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, υπάρχει έντονη ανησυχία για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα και σε περιοχές του δήμου Φαιστού.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης, «αρκετά ρέματα δεν έχουν καθαριστεί εδώ και αρκετά χρόνια», καλώντας παράλληλα την Περιφέρεια Κρήτης να προβεί άμεσα στον καθαρισμό τους, καθώς ο «χειμώνας ήρθε ήδη». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν ήδη υποδειχθεί στην Περιφέρεια τα πολύ επικίνδυνα σημεία όπου πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

«Ειδικά εδώ στις Μοίρες έχουμε δύο μεγάλα ρέματα μέσα στον αστικό ιστό», είπε ο κ. Νικολιδάκης, προειδοποιώντας πως, αν πέσει και στη Μεσαρά τόση βροχή όπως έπεσε χθες στη Χερσόνησο, θα προκληθούν πιο σοβαρά προβλήματα!  

Συριγωνάκης: «Υπάρχουν συνεργεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα»

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης υποστηρίζει ότι γίνονται καθαρισμοί ρεμάτων και στον δήμο Φαιστού, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη εργολαβία των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. «Η μεγάλη εργολαβία βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι στο τελικό στάδιο. Ευελπιστούμε σε 10 μέρες από σήμερα να έχει οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Παρ’ όλα αυτά, έχω πει κατ’ επανάληψη ότι υπάρχουν συνεργεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα, μεταξύ άλλων και στον δήμο Φαιστού», δήλωσε χθες ο κ. Συριγωνάκης.

Εξάλλου, ο δήμος Φαιστού μετρά τις “πληγές” του από την προηγούμενη κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στο αγροτικό δίκτυο. Μεγάλες καταστροφές έγιναν στον δρόμο που οδηγεί στο Αγιοφάραγγο. «Το αγροτικό μας δίκτυο έχει μεγάλες ζημιές στη δημοτική ενότητα Τυμπακίου, όπως επίσης και στη δημοτική ενότητα Ζαρού, αλλά και το παραλιακό μέτωπο που οδηγεί στα Πλατιά Περάματα», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φαιστού Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολιδάκης ζήτησε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Φαιστού προκειμένου να μπορέσει να γίνει αποκατάσταση των ζημιών στο αγροτικό δίκτυο. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις σχετικές εκκλήσεις που γίνονται από κατοίκους διαφόρων χωριών του δήμου ενόψει και του λιομαζώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο.  

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News