Δίκη Λεμπιδάκη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, καθώς συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ στο δικαστήριο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν πλην των συνηγόρων, των δικαστών, των κατηγορουμένων και των μαρτύρων.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 4 Νοεμβρίου για σήμερα Σάββατο και αρχικά, όπως προβλεπόταν θα συνεχιζόταν οι μαρτυρικές καταθέσεις.

Στο εδώλιο όμως βρέθηκαν 11 από τους 12 κατηγορούμενους καθώς ο ένας εξ αυτών επικαλέστηκε λόγους υγείας για την απουσία του και πιθανότατα θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Οι κατηγορούμενοι προσέρχονται ο ένας μετά τον άλλο στο εδώλιο ζητώντας επιείκεια και να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Υπενθυμίζεται πως οι περισσότεροι έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους και έχουν ζητήσει συγνώμη.

Μάλιστα ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στις 4 Νοεμβρίου ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους που έχουν δείξει μεταμέλεια, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του αλλά και την συγκλονιστική περιγραφή για την απαγωγή του.

Ο κ. Λεμπιδάκης, ζητώντας την άδεια του δικαστηρίου, κατέβασε την μάσκα όπου φορούσε, και απευθύνθηκε στους δικαστές: «Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πως νιώθω», ενώ συνέχισε ως εξής: «Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα για αυτούς τους κατηγορούμενους που έχουν δείξει μεταμέλεια, δείξτε και εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής».

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν του την κίνηση και το μεγαλείο ψυχής που έδειξε, ανέφερε ότι είπε απλώς αυτό που νιώθει.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News