Ηράκλειο

Μ. Κουμαντάκης: Επιτακτικό το άνοιγμα της αγοράς λιανικού εμπορίου

Δεν καταλαβαίνουν την αγωνία μας όλοι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις για lockdown

Την επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown στις 30 Νοεμβρίου, καθώς ο μηδενικός τους τζίρος επί τρεις εβδομάδες και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις απειλούν την επιβίωση τους και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αυτές, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό. 

Η ΕΣΕΕ τονίζει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή όμως, όπως σημειώνει, η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα – με μοναδική εξαίρεση την επιστρεπτέα προκαταβολή – ασφυκτιά από παντελή έλλειψη ρευστότητας και χωρίς πρόσβαση στη τραπεζική χρηματοδότηση για το 85% των ΜμΕ. 

Για τους λόγους αυτούς, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία μετά την 1η Δεκεμβρίου, η ΕΣΕΕ εισηγείται να ανοίξουν πρώτα τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, καθώς αυτά έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της αποτελεσματικής εποπτείας χώρων και πελατών, λόγω της ελεγχόμενης προσέλευσης των καταναλωτών. 

Επείγουσα ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς ακόμα και με την επιβολή μέτρων» λέει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ Μανόλης Κουμαντάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια