Ηράκλειο

«Ηράκλειο 3.7.5» για μείωση τελών: Να ελαφρύνομε τους δημότες από «βάρη»

Σκληρή κριτική σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου

Την μείωση των δημοτικών τελών για το 2021 υπερψήφισε η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5» .

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Με αίσθημα ευθύνης,η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5»  έχοντας πάντα στο επίκεντρο της  τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες,  σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης που μοιραία έχει μετατραπεί και σε κοινωνικοοικονομική κρίση,  υπερψήφισε,   τη  μείωση των Δημοτικών τελών για το 2021, ως  άμεση στήριξη στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού.  Η πρόταση υπερψηφίστηκε και πέρασε  από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου  των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  απέναντι στην εμμονική  στάση της Δημοτικής Αρχής που δεν ήθελε μειώσεις στα τέλη των δημοτών για το 2021 .

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου φάνηκε πολιτικά αδύναμη για άλλη μια φορά και σε πλήρη σύγχυση, xωρίς καμία στρατηγική  και κανένα σχέδιο  απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που η κοινωνία  βιώνει. Κατέφυγε σε απλουστευμένη λαϊκίστικη  επιχειρηματολογία,ανήμπορη να δει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας,  υπερασπιζόμενη την πρόταση της να μην μειώσει τα τέλη.

Η Δημοτική Αρχή, επιβάλλεται να έχει ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της ανθρώπινης ζωής και της  τοπικής  οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου. Οφείλει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες και όλα τα μέσα που διαθέτει απέναντι στις προκλήσεις  της εποχής και συγκεκριμένα απέναντι στην πρωτόγνωρη πανδημία από την οποία πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία και  τα αποτυπώματα της οποίας,  βιώνουμε όλοι καθημερινά, σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5»  ως η μεγαλύτερη δύναμη του  Δημοτικού συμβούλιου, με βάση τους  αξιακούς  της κώδικες,  απέναντι στην κοινωνία και στους δημότες,  στους  οποίους έχει δεσμευτεί, αναλαμβάνει, άμεσα, την ερχόμενη  Δευτέρα,  στη συνεδρίαση της   οικονομικής επιτροπής,     να προτείνει νέα  μέτρα στήριξης  όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην τοπική κοινωνία και έχουν πληγεί από την πανδημία.

Είναι σαφές ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι για την κοινωνία και την τοπική οικονομία από τους δυσκολότερους των τελευταίων δεκαετιών. Υπέρτατο μέλημα της Δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5»  είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παράλληλα  η καταβολή κάθε προσπάθειας, μέσα από τη σύνθεση και τη συνύπαρξη υγειών δυνάμεων, να βοηθήσουμε και να ελαφρύνομε  τους δημότες από «βάρη» που δεν μπορούν να σηκώσουν.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια