Τηλεκπαίδευση στα δημοτικά: «Κράσαρε» και πάλι το σύστημα - Τι απαντά το Υπουργείο

Κρήτη
Τηλεκπαίδευση στα δημοτικά: «Κράσαρε» και πάλι το σύστημα - Τι απαντά το Υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές και δάσκαλοι στο Ηράκλειο, προσπαθούσαν να συνδεθούν αλλά δεν κατέστη εφικτό - "Ομαλή η ροή των μαθημάτων'' λέει το υπουργείο Παιδείας

Προβλήματα εντοπίστηκαν πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης  στα δημοτικά σχολεία, καθώς όπως αποδείχτηκε σε σχολεία του Ηρακλείου το σύστημα «κατέρρευσε», με τους μαθητές να περιμένουν εναγωνίως την αποκατάστασή του.

Το σύστημα webex, με το οποίο συνδέονται μαθητές και δάσκαλοι φαίνεται πως δεν "άντεξε" και κράσαρε με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Βέβαια υπήρξαν και περιπτώσεις που το μάθημα έγινε κανονικά την πρώτη ώρα και οι δυσκολίες άρχισαν να παρουσιάζονται με την έναρξη της δεύτερης διδακτικής ώρας.

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο με το δεδομένο ότι η πλειοψηφια των γονεών που τα παιδιά τους φοιτούν στο δημοτικό, εργάζονται από το σπίτι με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Αντίστοιχο θέμα είχε υπάρξει και κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ομαλή η ροή των μαθημάτων μέσω τηλε-εκπαίδευσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας

Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News