Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: Να απαλλαγούν οι πλημμυροπαθείς από τα τέλη εκτίμησης καταστροφών του ΕΛΓΑ

«Αναλγησία της Κυβέρνησης προς τους πλημμυροπαθείς η μη απαλλαγή τους» όπως αναφέρει

Την απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες από τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ζητούν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και οι βουλευτές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως αναφέρει:

Η θεομηνία που έπληξε το Δήμο Χερσονήσου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι στο 100%.

Προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε εκτίμηση των καταστροφών, απαιτείται από τους παραγωγούς να καταβάλουν τα τέλη εκτίμησης της παρ. 5 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 157502/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης και της παρ. 3 του άρθρου 12 της υπ’ αρ. 157501/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης.

Για άλλη μια φορά οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες, που στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενίζουν την παραγωγή τους. Παρά τη συρρίκνωση του εισοδήματος όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, λόγω της πανδημίας, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη, μέχρι να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, να απαλλαγούν τουλάχιστον από λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις.  

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια