Ηράκλειο

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ένταση μεταξύ ομάδας ατόμων και αστυνομικών σημειώθηκε χτες στο Ηράκλειο

Για την «αστυνομική καταστολή» κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνει λόγο η Νοελαία ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική της ανακοίνωση.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως παρότι τηρούνταν - από πλευράς των διαδηλωτών - όλα τα υγειονομικά μέτρα, «η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υπέρμετρη καταστολή και να επιτεθεί βάναυσα στους συγκεντρωμένους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία της Νοελαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

«Καταγγέλλουμε την  αστυνομική καταστολή στο κέντρο του Ηρακλείου ανήμερα της 47ης επετείου απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Ακόμα, και φέτος που όλοι οι φορείς και οι πολιτικές δυνάμεις επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συμβολικές εκδηλώσεις, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υπέρμετρη καταστολή και να επιτεθεί βάναυσα στους συγκεντρωμένους.

Η επίθεση χρεώνεται εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένας προφανής στόχος προστασίας της δημόσιας υγείας. Αντιθέτως υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση που δεν είναι άλλη απο το να αμαυρωθεί η επέτειος της εξέγερσης και το φετινό μήνυμα του εορτασμού.

Δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία. Παίζουν με τις ζωές μας. Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια