Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου ζευγαριού - Εγκλωβισμένοι στο ποιμνιοστάσιο τους: «Δεν έχουμε νερό να πιούμε»

Ηράκλειο
Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου ζευγαριού - Εγκλωβισμένοι στο ποιμνιοστάσιο τους: «Δεν έχουμε νερό να πιούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζουν εδώ και μία εβδομάδα, χωρίς νερό τροφή και φάρμακα, λόγω της κακοκαιρίας

Κραυγή αγωνίας από ζευγάρι κτηνοτρόφων που ζουν εδώ και μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι στο ποιμνιοστάσιό τους, στη Γάλιπε, χωρίς νερό τροφή και φάρμακα.

«Φάρμακα δεν έχουμε. Δεν μπορούμε να πάμε να πάρουμε. Διακινδυνεύει το αυτοκίνητό μας. Δεν έχουμε νερό να πιούν ούτε τα ζώα, ούτε εμείς.», τόνισε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV η κ. Αλεξάνδρα, μία εκ των εγκλωβισμένων.

Το οδικό δίκτυο έχει σχεδόν εξαφανιστεί και άνθρωποι όπως η 70χρονη κ. Αλεξάνδρα μαζί με το σύζυγό της έχουν αποκλειστεί στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς κανένα εφόδιο τόσο για τους ίδιους όσο και τα ζώα τους που γλίτωσαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Τα προηγούμενα 24ωρα ερπιστριοφόρα του Δήμου Χερσονήσου έκαναν προσπάθεια να φτάσουν μέχρι την κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου είναι εγκλωβισμένο το ζευγάρι, όμως η βατότητα του δρόμου δεν είναι καν υποτυπώδης.

Εδώ και μία εβδομάδα άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στα ζώα τους, διανύοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων και κουβαλώντας στους ώμους τους λίγο νερό ή λίγη τροφή.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων κτηνοτρόφων ζει όλες αυτές τις ημέρες ανάμεσα στα ζώα τους που έχουν πνιγεί και όσα απέμειναν να κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Από τη μέρα της σφοδρής καταιγίδας συνεργεία του Δήμου δουλεύουν νύχτα και μέρα προκειμένου να υπάρξει υποτυπώδης πρόσβαση, τουλάχιστον, σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Συγκλονίζουν τα όσα περιέγραψε η κ. Αλεξάνδρα:

«Έχουμε αποκλειστεί. Δεν μας βλέπει κανείς. Χτες ήρθε ένα αλυσιδοφόρο τρακτεράκι… έκανε λίγο έτσι τις λάσπες…».

 «Δεν χωράει αυτό το μονοπατάκι που ανοίξανε… Ούτε με τα πόδια…δεν μπορούμε… Έχει ο δρόμος καρφώματα, έχει βάγκες… Δεν μπορούμε… Κάναμε δοκιμή με το αυτοκίνητο… Γλιστράει, καρφώνει.»

«Θα σκοτωθούμε. Κινδυνεύουμε. Έχει κόψει ο δρόμος. Περνάμε ένα μέρος και κρέμεται το αυτοκίνητο να πέσει στο γκρεμό. Και δεν μας δίνουνε σημασία.»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Στέλλας Τερζάκη «Έχετε τα απαραίτητα; Τρόφιμα, φάρμακα, ότι χρειάζεστε;», η κ. Αλεξάνδρα απάντησε:

«Φάρμακα δεν έχουμε. Θέλαμε να πάμε… Διακινδυνεύει το αυτοκίνητο να σκοτωθούμε…Πρέπει να δείτε την πραγματικότητα. Τα χάλια μας. Την πραγματικότητα να δείτε.»

«Με την πλημμύρα έχουν σπάσει τα δίκτυα και δεν έχουμε νερό να πιούμε τα ζώα μας. Ούτε κι εμείς…»

«Έχουμε 300 πρόβατα. Μας έχουν πάρει τα νερά πάνω από 70-80… Δεν μπορούμε από την στεναχώρια μας να συγκεντρωθούμε να τα μαζέψουμε, ούτε και να δούμε πόσα ακόμη μας λείπουνε.»

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ και την απάντηση του Δήμου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News