Αναβιώνουν οι μνήμες για τις σφαίρες σε συγγενή - Κρυβόταν σχεδόν ένα χρόνο... σε κρύπτη

Ηράκλειο
Αναβιώνουν οι μνήμες για τις σφαίρες σε συγγενή - Κρυβόταν σχεδόν ένα χρόνο... σε κρύπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δεύτερο βαθμό η δίκη 35χρονου και δύο ακόμα για τον πυροβολισμό και τραυματισμό 50χρονου

Μνήμες από το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου επτά χρόνια μεταξύ συγγενικών προσώπων σε χωριό της Μεσαράς αναμένεται να “ξυπνήσουν” σήμερα, Τετάρτη στα δικαστήρια.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει, μεταξύ άλλων, ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε πυροβολήσει έναν 50χρονο συγγενή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό στις αρχές του 2015 στη Νεάπολη Λασιθίου: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει τότε ένοχο τον 35χρονο Κρητικό επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο 35χρονος, καθώς και δύο ακόμη άτομα που φέρονται να είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Το επίμαχο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013 σε χωριό της Μεσαράς εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φέρεται να χώριζαν τους εμπλεκόμενους σε αυτό. Ο 35χρονος φέρεται να είχε ανοίξει πυρ τραυματίζοντας βαριά τον 50χρονο συγγενή του στο πόδι. Ο τελευταίος είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί τότε για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Συγκατηγορούμενοι του 35χρονου είναι δύο ακόμη άνδρες. Πρόκειται για στενό συγγενή του 35χρονου, καθώς και για στενό συγγενικό πρόσωπο του 50χρονου. Κανείς εξ αυτών δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο: Ο στενός συγγενής του βασικού κατηγορούμενου καταδικάστηκε σε ποινή 5 ετών και 3 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.300 ευρώ, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν κατηγορούμενο κι ένα τέταρτο άτομο, το οποίο, ωστόσο, αθωώθηκε.

Κάθειρξη 14 ετών

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2015. Ο 35χρονος κάθισε τότε στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε μετατρέψει την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Ο 35χρονος είχε κριθεί ακόμη ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τελικά του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Κρυβόταν σε… κρύπτη στο σπίτι του

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος δεν είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχε σημειωθεί το επίμαχο συμβάν. Ο ίδιος παρέμενε άφαντος μέχρι τον Αύγουστο του 2014, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του. Στελέχη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, που είχαν πληροφορηθεί ότι ενδεχομένως ο φυγάς κρυβόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, είχαν κάνει “έφοδο” σ’ αυτό, όπου κατάφεραν να τον εντοπίσουν, μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια: Ο 35χρονος κρυβόταν μέσα σε κρύπτη σε ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού του, όπου κατέβαινε χρησιμοποιώντας σκοινί.

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News