Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ελεύθερος ο σύζυγος της «πηγής» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου

Η Μαρία Εφίμοβα και η οικογένειά της βρήκαν καταφύγιο στην Κρήτη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου αφέθηκε ο σύζυγος της  Μαρίας Εφίμοβα, η οποία υπήρξε ''πηγή'' της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου στην υπόθεση των Panama Papaers. O σύζυγός της οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια Ηρακλείου καθώς υπάρχει σειρά καταγγελιών και διεθνές ένταλμα σε βάρος του. Όπως υποστήριξε ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ισχυρίζεται ότι όλα γίνονται για να εκδοθεί μαζί με την σύζυγό του στη Μάλτα.

Η Μαρία Εφίμοβα από την πλευρά της υποστήριξε ότι είναι πολύ σκληρό να περνά κανείς μια μέρα σε κρατητήριο και ότι δεν ισχύουν όσα αποδίδονται στο σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι η πληροφοριοδότρια Μαρία Εφίμοβα είχε βρει μαζί με την οικογένειά της τα τελευταία χρόνια καταφύγιο στην Κρήτη και συγκεκριμένα λίγο έξω από το Ηράκλειο.

(Η Μαρία Εφίμοβα)

Η πολύκροτη υπόθεση

Η Μαρία Εφίμοβα αποτελεί μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και μια από τις “πηγές” της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία αποκάλυψε πριν δολοφονηθεί το οικονομικό σκάνδαλο με βάση τις πληροφορίες που είχε αντλήσει από την Εφίμοβα.

Η ίδια εργαζόταν στη διαβόητη τράπεζα Pilatus Bank και είχε αποκαλύψει στη Μαλτέζα δημοσιογράφο ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat. Στις αποκαλύψεις αυτές εμπλεκόταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ, καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Πολλοί μάλιστα θεωρούν τον Μουσκάτ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η οποία συγκλόνισε όχι μόνο τη Μάλτα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια