Ηράκλειο

Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα μέτρα σε Δήμους και υπηρεσίες

Ζήτησαν εγγράφως την τήρηση των μέτρων στους ΟΤΑ

 Στα κρούσματα που καταγράφονται σε δήμους και υπηρεσίες και την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναφέρεται το Δ.Δ των εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου που επισημαίνει ότι έχει καλέσει εγγράφως, Δημοτικές Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτών, να ανταποκριθούν με συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων .

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν διαρκώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στους περιφερειακούς δήμους , τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε αιρετούς. Αυτό που παρατηρούμε είναι μια ανακολουθία, από το σύνολο των περιφερειακών Δήμων, του νομού Ηρακλείου, να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας, με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών (αρ.πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/ΟΙΚ.21190/13.11.2020), στην οποία αναφέρεται λειτουργία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό .

Ειδικότερα οι αναφορές από πλευράς εργαζομένων μας δηλώνουν: o Μη ύπαρξη πλάνου εργασιών βάσει της εγκυκλίου, (με αρ.πρ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/ΟΙΚ.21190/13.11.2020), στην πλειονότητα των Δήμων έως σήμερα. o Η μη εφαρμογή της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό (εγκύκλιος με αρ.πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/ΟΙΚ.20764/07.11.2020). o Τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή ειδικά σε γραφεία που δέχονται κοινό (έλλειψη προστατευτικών τζαμιών στα περισσότερα). o Το εργατοτεχνικό προσωπικό προσέρχεται στην εργασία του, καθημερινά, χωρίς πλάνο για εκ περιτροπής εργασία εφόσον δύναται και συνωστίζεται σε ακατάλληλους μικρούς χώρους.

 Αναπάντητα μένουν ερωτήματα, προς τις αρμόδιες Δ/νσεις Προσωπικού και Δημοτικές Αρχές σε σχέση με την διαχείριση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περιπτώσεις κρουσμάτων η επαφών. o Εργαζόμενοι σε δομές που είναι κλειστές (Παιδ.Σταθμοί),αυτή την περίοδο, υποχρεώνονται να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο εργασίας τους όλοι, χωρίς να έχουν αντικείμενο εργασίας και χωρίς να αξιοποιούνται σε άλλα καθήκοντα με εκ περιτροπής εργασία.

 Ο Σύλλογος μας, έχει καλέσει εγγράφως, Δημοτικές Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτών, να ανταποκριθούν με συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη διαχείριση κρουσμάτων. Πιστεύουμε, ότι αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση, των αρχών των δημόσιων υπηρεσιών, η εφαρμογή των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της πιθανότητας μόλυνσης εργαζομένων και κοινού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια