Κατεδαφίζεται τμήμα του άκρως επικίνδυνου κτηρίου όπου κατέρρευσε μπαλκόνι

Ηράκλειο
Κατεδαφίζεται τμήμα του άκρως επικίνδυνου κτηρίου όπου κατέρρευσε μπαλκόνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πέφτει" το επικίνδυνο κτήριο που σκόρπισε ανησυχία

Άκρως επικίνδυνο κρίθηκε τελικά το κτήριο επί της οδού Σμύρνης και Γιαννιτσών στο Ηράκλειο , όπου κατέρρευσε μπαλκόνι  την 11η Νοεμβρίου. Μόνο από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός και αλλεπάλληλα ήταν τα ρεπορτάζ του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV με τα οποία ζητείτο να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν είναι αργά. Το αίτημα όπως όλα δείχνουν εισακούστηκε και με απόφαση της Πολεοδομίας, τμήμα του κτηρίου κατεδαφίζεται.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός: «η απόφαση είναι της Πολεοδομίας καθώς το κτήριο κρίθηκε επικίνδυνο. Αρχικά θα κατεδαφιστεί ο πρώτος όροφος του κτηρίου αλλά είναι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κριθεί ασταθές, θα προχωρήσουμε σε κατεδάφιση όλου του κτηρίου. Θεωρούμε όμως ότι δεν θα χρειαστεί, αφού οι τοίχοι είναι χαμηλοί».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» είχε επισημανθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνιδιοκτήτης με ποσοστό εξ αδιαίρετου 25% στον 1ο όροφο, από δωρεά του Εμμ. Φουντουλάκη στο “Πανάνειο Νοσοκομείο”, η οποία περιήλθε στον Δήμο Ηρακλείου, όπως και πολλά άλλα ακίνητα που ανήκαν σ’ αυτό.

Πότε θα γίνει η κατεδάφιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι οι οδοί Ρούσου Χούρδου (από την οδό Ζωγράφου) και Σμύρνης (από  την Χατζημιχάλη Γιάνναρη) θα είναι κλειστές τις προσεχείς τρεις ημέρες λόγω εργασιών κατεδάφισης του ακινήτου στην οδό Σμύρνης.  Συγκεκριμένα, οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου (07.30 π.μ  - 07.00 μ.μ.). Κατά την διάρκειά τους, ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές διακοπές ρεύματος στην περιοχή».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News