Ο συγκινητικός τρόπος που κλειστό νηπιαγωγείο γιόρτασε το Πολυτεχνείο

Ηράκλειο
Ο συγκινητικός τρόπος που κλειστό νηπιαγωγείο γιόρτασε το Πολυτεχνείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαρύφαλλα και ζωγραφιές στο άδειο σχολείο

Οι χώροι του νηπιαγωγείου άδειοι, οι παιδικές φωνές σίγησαν και οι αίθουσες κενές. Παρ’όλα αυτά οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου 6θέσιου νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας στο Γάζι δεν ξέχασαν τους ήρωες του Πολυτεχνείου.

Άφησαν γαρύφαλλα στο σχολείο, κρέμασαν ζωγραφιές με το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και οι μνήμες μένουν ζωντανές, ακόμα κι αν τα παιδιά δεν μπορούν να μπουν στις αίθουσες για να τιμήσουν την ημέρα. 

Όπως τόνισε συγκινημένη η διευθύντρια του σχολείου κ. κ. Φραντζεσκάκη -Φραγκουλάκη: «είδαμε άδειο σήμερα το σχολείο και είχαμε προγραμματίσει δράσεις και μια μικρή γιορτούλα στην αυλή. Έτσι σκεφτήκαμε ότι θα φερθούμε σαν να είναι τα παιδιά μας εδώ. Φτιάξαμε το βίντεο για να το δουν και οι γονείς με τα παιδιά…»

Η πανδημία δεν θα «νικήσει» και την μνήμη μας, όπως απέδειξαν περίτρανα παιδιά και δάσκαλοι. Όπως αναφέρει η διευθύντρια κ. Φραντζεσκάκη -Φραγκουλάκη αναφερόμενη στην επέτειο του Πολυτεχνείου: «Χρόνια πολλά από το άδειο σχολείο μας αλλά γεμάτο από όμορφα συναισθήματα!!! Δυστυχώς μόνοι μας. Χωρίς τις παιδικές μας φωνούλες να μας τραγουδούν... Όμως η σκέψη μας είναι μαζί τους... Ευτυχώς προλάβαμε να φτιάξουμε τα γαρύφαλλα μας για να τα αφιερώσουμε στους ήρωες του Πολυτεχνείου.... Θα περάσει όλο αυτό και θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, να τραγουδάμε και να γελάμε.. Και να παίζουμε..!!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News