«Δεινοπαθούν» στις Μεσαμπελιές: «Μαζεύουμε νερό από τον αφυγραντήρα για να εξυπηρετηθούμε»

Κρήτη
«Δεινοπαθούν» στις Μεσαμπελιές: «Μαζεύουμε νερό από τον αφυγραντήρα για να εξυπηρετηθούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μία ακόμη φορά οι βρύσες "στέρεψαν" στη συγκεκριμένη περιοχή του Ηρακλείου

Στο... ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των Μεσαμπελιών οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν ξεμείνει από νερό με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.

Οι βρύσες τους έχουν να «τρέξουν» νερό , όπως αναφέρουν στο neakriti, από την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να δυσκολεύουν κατά πολύ και η καθημερινότητά τους να μετατρέπεται σε «μαρτύριο».

«Περνάμε πολύ δύσκολες ώρες. Έχουμε να δούμε νερό εδώ και μέρες και η κατάσταση είναι όντως πολύ δύσκολη. Φανταστείτε ότι για να εξυπηρετηθούμε στην τουαλέτα, μαζεύω νερό από τον αφυγραντήρα .Τα παιδιά μου θέλουν να κάνουν μπάνιο και τους λέω ξεχάστε το. Επείγουν άλλα πράγματα…. «, αναφέρει απογοητευμένη μία κάτοικος που μένει στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Εθνομαρτύρων .

Μάλιστα η ίδια προσθέτει: Ζω σε μία πολυκατοικία με 5 οικογένειες μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ΑμΕΑ. Καταλαβαίνετε λοιπόν σε τι συνθήκες καλούνται τα άτομα αυτά να ζήσουν».

Όπως ανέφερε η κάτοικος , πήρε τηλέφωνο στη ΔΕΥΑΗ και της είπαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν ήδη να εντοπίσουν τη βλάβη και να την αποκαταστήσουν.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο neakriti, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Βουρεξάκης που υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα συνεργεία κάνουν ότι μπορούν να εντοπίσουν από πού προήλθε το πρόβλημα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το αργότερο μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά .

«Το πρόβλημα είναι σύνθετο καθώς σε κάποιες περιοχές, όπως στις Μεσαμπελιές υπάρχει  χαμηλή πίεση με αποτέλεσμα το νερό να φθάνει με δυσκολία στα διαμερίσματα που είναι σε ορόφους . Από την άλλη οι Μεσαμπελιές τροφοδοτούνται από την Φορτέτσα που τροφοδοτείται από αγωγό του Θραψανού ο οποίος και έχει παρουσιάσει βλάβη. Δεν είμαστε σίγουροι αν οφείλεται εκεί η βλάβη. Ψάχνουμε ακόμη να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει», υπογράμμισε ο κ. Βουρεξάκης.

 Παράλληλά  τόνισε κατηγορηματικά, ότι ακόμη όμως και αν δεν αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ, τότε αύριο από τη ΔΕΥΑΗ, θα σταλούν βυτιοφόρα προκειμένου να προμηθεύσουν με νερό τις οικογένειες που όλο αυτό το διάστημα έχουν αναγκαστεί άθελα τους να πουν το «νερό νεράκι»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News