Κήπος για… Γκίνες: Μετά την τεράστια φράπα, ρόδι - γίγας στο Φόδελε

Ηράκλειο
Κήπος για… Γκίνες: Μετά την τεράστια φράπα, ρόδι - γίγας στο Φόδελε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπερμεγέθες ρόδι ζυγίζει 1,4 kg - Ποιο το… «μυστικό» του Κρητικού παραγωγού;

Τελικά, ό,τι κάνεις με αγάπη και πάθος δεν έχει… παρά να σε ανταμείψει!

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τεράστια φράπα που, μέσω του neakriti.gr, είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου, ένα διαφορετικό - αυτή τη φορά - δέντρο από τον κήπο του κ. Φραγκίσκου Νύκταρη, τον «αντάμειψε» για τη φροντίδα που τους επιδεικνύει.

Ο λόγος για τη ροδιά του κ. Νύκταρη, την οποία διατηρεί στο σπίτι του, στην παραλία του γραφικού Φόδελε, η οποία μπορεί να έβγαλε λίγα ρόδια, ωστόσο, όλα τους «άγγιζαν» το ένα κιλό!

Όπως είπε ο ίδιος στο neakriti.gr, «Το μεγαλύτερο ρόδι ήταν 1 κιλό και 400 γραμμάρια. Το αμέσως μικρότερο έφτανε το 1 κιλό και 200 γραμμάρια, είχαμε ρόδι 1 κιλού και 100 γραμμαρίων, καθώς και ένα άλλο που ζύγιζε 1 κιλό, ενώ τα… μικρότερα από τα ρόδια, ζύγισαν 800 γραμμάρια».

Ποιο είναι όμως το… «μυστικό» του κ. Φραγκίσκου;

Σύμφωνα με τον κ. Νύκταρη, τα υπερμεγέθη φρούτα οφείλονται στο κλάδεμα! Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Φέτος, κλάδεψα τη ροδιά, με αποτέλεσμα να βγάλει λίγα αλλά πολύ μεγάλα ρόδια». «Η ροδιά έβγαλε λιγότερα από 20 φρούτα, ωστόσο ζύγιζαν όλα τους, περισσότερα από 800 γραμμάρια το καθένα».

Σημειώνεται πως, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, σε παλαιότερη δήλωσή του στο neakriti.gr, είναι κατά των φυτοφαρμάκων, καθώς όπως είχε πει «Θέλω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να τρώνε αγνά προϊόντα, απευθείας από τη φύση».

Όσο για το τι θα τα κάνει, όπως είπε, «Τα περισσότερα ρόδια τα έχουμε ήδη καταναλώσει. Έχω μοιράσει ρόδια στους φίλους μου, ενώ θα στείλω κάποια και στη Θεσσαλονίκη».

Το ρόδι του - σχεδόν - 1,5 κιλού, δίπλα σε ένα... συνηθισμένο ρόδι:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News