Ηράκλειο

Συνιδιοκτήτης ο Δήμος στο ακίνητο όπου κατέρρευσε μπαλκόνι

Ωστόσο δεν έγιναν ενέργειες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου

Αναγνώστης της εφημερίδος ''Νέα Κρήτη" δημότης που γνωρίζει σχετικά με την περιουσία του Δήμου Ηρακλείου, επικοινώνησε μαζί μας, προκειμένου οι πολίτες του Ηρακλείου να ενημερωθούν σχετικά με το ακίνητο επί της οδού Σμύρνης και Γιαννιτσών, που τμήμα του κατέρρευσε την 11η Νοεμβρίου. Αποτέλεσμα της κατάρρευσης τμήματος στον 1ο όροφο, του μπαλκονιού, μέρος του πετρόκτιστου εξωτερικού τοίχου, καθώς και τμήματος της οροφής ήταν να προκληθούν μικρές ζημιές στα παρακείμενα δύο αυτοκίνητα και να αποφευχθεί ως εκ θαύματος ένας ίσως σοβαρός τραυματισμός διερχόμενων συμπολιτών μας, αν δεν υπήρχε η απαγόρευση μετακίνησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Όλοι θυμόμαστε το σοβαρό ατύχημα που είχε προ ολίγων ετών κοπέλα στο Καμαράκι από παρόμοια κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού, με συνέπεια μέχρι σήμερα να ταλαιπωρείται.
Στο ακίνητο της οδού Σμύρνης και Γιαννιτσών, έκτασης 108 τ.μ. περίπου, ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνιδιοκτήτης με ποσοστό εξ αδιαίρετου 25% στον 1ο όροφο, από δωρεά του Εμμ. Φουντουλάκη στο “Πανάνειο Νοσοκομείο”, η οποία περιήλθε στον Δήμο Ηρακλείου, όπως και πολλά άλλα ακίνητα που ανήκαν σ’ αυτό. Η διοίκηση του Βασίλη Λαμπρινού από την ανάληψη της Δημαρχίας το 2014 έως σήμερα δεν έκανε καμιά ενέργεια συντήρησης ή αποκατάστασης των επικίνδυνων για κατάρρευση τμημάτων του πρώτου ορόφου.


Στις δηλώσεις τους δημοτικοί παράγοντες τις τελευταίες ημέρες αναφέρονται σε ιδιοκτήτες ετοιμόρροπων παλαιών κτηρίων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν την περιουσία τους.


Ο Δήμος Ηρακλείου, αλήθεια, που έχει μεγάλη ανάγκη χώρων για τη λειτουργία υπηρεσιών του, δε θα μπορούσε να προετοιμάσει τις διαδικασίες για τη συντήρηση και ανάπλαση του παλαιού κτηρίου- απομεινάρι της περιόδου των αρχών του αιώνα, και να λειτουργήσει εκεί μια υπηρεσία του; Γιατί δεν αναλαμβάνει η δημοτική Αρχή του Βασίλη Λαμπρινού να αντιγράψει την καλή πρακτική που ξεκίνησε το 2006, με την ανάπλαση- συντήρηση άλλου νεοκλασικού ακινήτου στη γωνία Ανδρόγεω και πλ. Kαλλεργών, στο οποίο είναι επίσης συνιδιοκτήτης για τον ίδιο λόγο (δωρεά της ίδιας οικογένειας Φουντουλάκη στο “Πανάνειο Νοσοκομείο”), και στεγάζει σήμερα υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών;


Οικονομικές δυσκολίες δεν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου Ηρακλείου. Στον τραπεζικό λογαριασμό του “κοιμούνται” άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ. Οι επικλήσεις ότι υπάρχουν συνιδιοκτήτες και δεν αποφασίζει μόνο ο Δήμος υπάρχει τρόπος να ξεπερνιούνται όταν υπάρχει το όραμα-ο στόχος της ανάπλασης, της συντήρησης ενός δημοτικού κτηρίου στο κέντρο της πόλης! Της αναβάθμισης της γειτονιάς! Αλήθεια, θα είχε ενδιαφέρον αναγνώστες της εφημερίδας να μεταφέρουν μνήμες-γνώσεις τους για την ιστορία των κτηρίων της γειτονιάς στους δρόμους Σμύρνης, Ρούσου Χούρδου, Γιαννιτσών και Μικρή Έβανς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια