Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Παροχή βοήθειας προς το Δήμο Χερσονήσου

Μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Συνολικά 7 παλέτες βοήθειας παρέδωσε ο Δήμος Φαιστού στο Δήμο Χερσονήσου, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και οικογένειες της περιοχής.

Η βοήθεια περιελάμβανε κηπευτικά από τους τυποποιητές του Δήμου Φαιστού, κ. Νίκο Σουρδίνη, κ. Αντώνη Βαρδουλάκη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παξιμάδια από τον επιχειρηματία κ. Εμμανουήλ Τσικνάκη και φυσικό μεταλλικό νερό Zaro’s για τις άμεσες ανάγκες των διασωστών κι εθελοντών, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε καθαρό, πόσιμο νερό, καθώς επίσης και ρούχα, τα οποία συλλέχθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας.

Η πρωτοβουλία ελήφθη από κοινού από το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Φασομυτάκη που συμμετείχε στον συντονισμό, κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη ο οποίος επόπτευσε τις διαδικασίες και την οργάνωση μεταφοράς, καθώς και από τον κ. Νίκο Καργάκη, ο οποίος ως Αντιδήμαρχος Υγείας φρόντισε για την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής κατά την μεταφορά και παράδοση.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού που αποτελούνταν από το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη και κ. Νίκο Καργάκη, υποδέχθηκαν στο Δήμο Χερσονήσου ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σέγκος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Γιάννης Μηλάκης.

Στην μεταφόρτωση των προϊόντων στις εγκαταστάσεις του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο, βοήθησαν υπάλληλοι του Δήμου Φαιστού, υπάλληλοι του Δήμου Χερσονήσου, Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και οι δύο Δήμαρχοι με τους Αντιδημάρχους.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος περιέγραψε τις δραματικές καταστάσεις που βιώνει ο Δήμος στην αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, ενώ ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο όμως και τους εμπόρους και ιδιώτες που αμέσως ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια.

Ο Δήμαρχος Φαιστού από την πλευρά του Γρηγόρης Νικολιδάκης τόνισε πως η αλληλεγγύη και η προσφορά όχι μόνο προς τους Δήμους της Κρήτης, αλλά και προς όλους τους κατοίκους, θεωρούνται αυτονόητες κι αποτελούν ελάχιστη υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής.

«Όταν ο οποιοσδήποτε Δήμος ή οποιοσδήποτε άνθρωπος βρίσκεται σε ανάγκη, αισθανόμαστε ως ελάχιστη υποχρέωση να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Είναι κάτι που πράττουμε ούτως ή άλλως για τους Δημότες του δήμου μας, το έχουμε πράξει στο παρελθόν για άλλες περιοχές της Ελλάδας και άλλους Δήμους, οπότε θεωρούμε υποχρέωση μας να το πράξουμε και τώρα. Ξέρουμε πως ο Δήμος Χερσονήσου βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν και ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος με τους συνεργάτες του, που διαπιστώσαμε ότι κάνουν άριστη δουλειά, να συνεχίσουν αυτό το δύσκολο έργο και να το φέρουν εις πέρας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους κι ευχόμαστε για το καλύτερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια